Η Μαρία Λαθούρη τονίζει την ανάγκη “να δυναμώσουμε τη φωνή της Ευρώπης”, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Ως νέος άνθρωπος, και με το εξωστρεφές λειτούργημα της δικηγόρου, η Μαρία Λαθούρη δεν θα μπορούσε παρά να έχει τη ματιά της προσανατολισμένη στον διεθνή περίγυρο, και το νέο, ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο θα κληθεί η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών, ήταν από τους λίγους που δεν έμειναν εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, και χρησιμοποίησε τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ως παράδειγμα για να τονίσει την ανάγκη ισχυροποίησης της φωνής της Ευρώπης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Η Μαρία Λαθούρη σημείωσε με νόημα, στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:

Την ώρα που η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως όλα δείχνουν, και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρέπει να παραβλέπουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, σε μια ανθρωπότητα με καινούριες και περισσότερο σύνθετες και εξατομικευμένες προτεραιότητες, απαιτείται εμπνευσμένη και αποτελεσματική ηγεσία. Στη Σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία, είδαμε και πάλι να μην γίνονται τα μεγάλα και επείγοντα βήματα προόδου που απαιτεί η συγκυρία της εποχής. Χρέος όλων μας είναι να δυναμώσουμε τη φωνή και την παρεμβατικότητα της Ευρώπης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί στην καινούρια σελίδα της ηπείρου μας.

 

Written by

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής