Η Μέρκελ έσωσε (ξανά) την Κεντροδεξιά. Τη Γερμανία. Την Ευρώπη…


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
“Μίνι Μέρκελ”, λοιπόν.
Για τους ΄φίλους, Aνεγκρετ.
Η Aνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ πήρε τη σκυτάλη του “σοβαρότερου κόμματος στην Ευρώπη”, από τη γυναίκα που το έκανε… αυτό ακριβώς. Το σοβαρότερο κόμμα της ηπείρου μας.
Σε ηλικία 56 ετών, η προστατευόμενη της δεύτερης “Σιδηράς Κυρίας” που θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ, κέρδισε οριακά τον προστατευόμενο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρίντριχ Μερτς, με διαφορά ψήφων απολύτως… χιτσκοκική. 517 έναντι 482 ψήφων, δηλαδή, σχεδόν 52%, με σχεδόν 48%.
Η επικράτηση της κεντρογενούς “ΑΚΚ”, όπως είναι το παρατσούκλι, διασφαλίζει τη… μη διολίσθηση του ιστορικού CDU στα δεξιά. Στην ξενοφοβία. Στο μίσος για τους μετανάστες. Στον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και την αποθέωση της… θεότητας των αγορών. Στο ξεχαρβάλωμα κάθε έννοιας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Η Άνγκελα Μέρκελ, στο μεγάλο “ευχαριστώ” προς τα μέλη των Χριστιανοδημοκρατών, το κόμμα του οποίου ηγήθηκε για 18 ολόκληρα χρόνια, υπέγραψε τον πιο εμβληματικό επίλογο στην πολιτική ηγεμονία της. Έσωσε, ξανά, την Κεντροδεξιά. Τη Γερμανία. Την Ευρώπη. Ο μεσαίος χώρος, άντεξε.
Ήταν τιμή μας, “αφεντικό”.
 

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος