• 28 Μαΐου, 2020

Η μάχη που ο Τραμπ δεν περίμενε ότι θα χρειαζόταν να δώσει

 Η μάχη που ο Τραμπ δεν περίμενε ότι θα χρειαζόταν να δώσει

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ακόμη φυσικά είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στη μάχη του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα δεδομένο ωστόσο είναι βέβαιο: Ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει μια μάχη που δεν περίμενε ότι θα χρειαζόταν να δώσει.

Όχι με τον κορονοϊό. Αλλά με τον εαυτό του. Με τις πτυχές της προσωπικότητάς του που τον έκαναν ελκυστικό σε αντισυμβατικά και αντισυστημικά κοινά, και μέσω του Twitter κυρίως του επέτρεψαν να κυριαρχήσει έναντι των αντιπάλων του.

Σήμερα, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο… μεγάλος αρνητής του συστήματος και λάτρης των θεωριών συνωμοσίας, αναγκάζεται να συνεργαστεί με το σύστημα, με το λεγόμενο “βαθύ κράτος”, και ταυτόχρονα να είναι εξαιρετικά προσεκτικός, ώστε να αποφεύγει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Με την τακτική αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται “προεδρικός”. Και οι δημοσκοπήσεις του προσφέρουν προσωρινές ανάσες. Είναι ωστόσο προφανές ότι, η συγκεκριμένη… αυτοακύρωση στρατηγικής θα του στοιχίσει στην τελική ευθεία για τον Λευκό Οίκο.

Τότε που όλοι θα σκέφτονται περισσότερο ψύχραιμα, και σε απόσταση από τη φόρτιση της συγκυρίας.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...