Η μάχη για να μην… χάσει το τρένο η Μισέλ Ομπάμα

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Ο Τζο Μπάιντεν θα καθυστερήσει για μερικές μέρες την ανακοίνωση της απόφασής του για την υποψήφια Αντιπρόεδρο που θα έχει στο πλευρό του, στη μάχη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάικ Πενς για τον Λευκό Οίκο, τον Νοέμβριο.

Καταλάβαμε… Στο επιτελείο του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Ομπάμα, έχει ξεσπάσει… εμφύλιος, για τη γυναίκα που θα επιλεγεί, και δυνητικά θα μπορεί να τον διαδεχθεί στο Οβάλ Γραφείο, από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν στην κάλπη οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων, και θα κερδίσει τον Νοέμβριο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Καμάλα Χάρις ήταν το ακλόνητο φαβορί. Εσχάτως ωστόσο, μια πτέρυγα των επιτελών του Μπάιντεν, με ρίζες στο περιβάλλον Ομπάμα, επιμένουν να προωθούν την υποψηφιότητά της Σούζαν Ράις. Περισσότερο “διαχειρίσιμης” και πρόθυμης να… παραμερίσει, αν χρειαστεί.

Στην πραγματικότητα, η μάχη γίνεται για να μην… χάσει το τρένο του μέλλοντος η Μισέλ Ομπάμα, στην περίπτωση που, μετά από τέσσερα χρόνια, άλλαζε γνώμη και αποφάσιζε να εκτεθεί στα κοινά, θέτοντας υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Σούζαν Ράις θα ήταν… βολική, προκειμένου να παραμερίσει και να κάνει χώρο στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Ενώ, η Καμάλα Χάρις δεν θα έκανε πίσω, και θα διεκδικούσε για τον εαυτό της το ραντεβού με την Ιστορία.

Ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Written by Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας