Η Λίβερπουλ και ο… κορονοϊός. Μια σχέση (ιστορικού) “πάθους”

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

 

Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να είναι ένας προπονητής με πνεύμα και χιούμορ, αλλά αυτό που ακούγεται τελευταία στην Premier League, περί ακύρωσης του πρωταθλήματος, δεν θα το βρίσκει καθόλου αστείο…Τριάντα χρόνια περίμεναν οι οπαδοί της Λίβερπουλ να δουν πρωτάθλημα, και τη στιγμή που υπολείπονταν μόλις δυο νίκες από την κατάκτηση του, ήρθε ο κορονοϊός και έφερε τα πάνω-κάτω!

Οι αγώνες έχουν αναβληθεί και τώρα, σε σύσκεψη που θα διεξαχθεί με την συμμετοχή και των 20 συλλόγων, θα πρέπει να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Οι επιλογές είναι τρεις. Να λήξει το πρωτάθλημα ως έχει, να υπάρξουν κάποιοι έξτρα αγώνες με τη μορφή play off ή να ακυρωθεί τελείως. Για να υπάρξει τελική απόφαση θα πρέπει να συμφωνήσουν οι 14 από τις 20 ομάδες.

Κάποιοι δημοσιογράφοι ήδη υποστηρίζουν πως το πρωτάθλημα πρέπει να ακυρωθεί. Αλλά μάλλον πιο πολύ θέλουν να πικάρουν τον Κλοπ και την ομάδα του. Η ουσία είναι πως στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα πολλές ομάδες έχουν φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο και επομένως θέλουν την συνέχιση του πρωταθλήματος. Απεναντίας οι ομάδες που βρίσκονται στα όρια του υποβιβασμού, θα προτιμούσαν να το λήξουν τώρα και να μην μπουν σε περιπέτειες έξτρα αγώνων. Η κατάσταση είναι αρκετά μπερδεμένη.

Επειδή, όμως, σε αυτά τα θέματα οι Άγγλοι δεν είναι μπαταχτσήδες, λογικά θα συνεχίσουν το πρωτάθλημα με κάποιο τρόπο. Αλλά μέχρι να βγει μια τελεσίδικη απόφαση, είναι σίγουρο πως θα τον “ξεροψήσουν”  τον Γερμανό λίγο ακόμα…