Η… λάθος γυναίκα (για τους Δημοκρατικούς) παραμένει δημοφιλής

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η περίπτωσή της έχει αναλογίες με εκείνη της Χίλαρι Κλίντον πριν από τέσσερα χρόνια. Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν μοιάζει… η λάθος γυναίκα για τη συγκυρία. Όπως τότε που η εμβληματική αλλά και τοξική Χίλαρι δεν κατάφερε το… αυτονόητο, να κερδίσει τον μισογύνη Ντόναλντ Τραμπ, και να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, έτσι και σήμερα η Ελίζαμπεθ Ουόρεν “φωνάζει” ότι… θα καταστρέψει τον Τζο Μπάιντεν, ως υποψήφια Αντιπρόεδρος δίπλα του.

Η Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης με τις… λαϊκιστικές απόψεις, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καθιερώσει να αποκαλεί “Ποκαχόντας” εδώ και πολλά χρόνια, είναι από τα ονόματα που παραμένουν στο τραπέζι, στη λίστα από την οποία ο Τζο Μπάιντεν θα επιλέξει την υποψήφια Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, που θα δώσει τη μάχη για τον Λευκό Οίκο στο πλευρό του, τον Νοέμβριο.

Μπορεί η… κοινή λογική να μην την καταγράφει ως φαβορί, με την Καμάλα Χάρις να προβάλλει ως η περίπου δεδομένη επιλογή του Τζο Μπάιντεν, στις δημοσκοπήσεις ωστόσο… σαρώνει.

Έτσι, σε μέτρηση που διενεργήθηκε για την εταιρεία YouGov και το περιοδικό Economist, η Ελίζαμπεθ Ουόρεν είναι πρώτη μεταξύ των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, με 26%, έναντι 18% της Καμάλα Χάρις.

Τα ευρήματα είναι αναμενόμενα, από τη στιγμή που η Ουόρεν έδωσε μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες τη μάχη για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, και διατηρεί συμπαγή βάση… φανατικών οπαδών.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος