Η Κάμαλα Χάρις απαιτεί… συνδιοίκηση με τον Μπάιντεν

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Από τη μια, η “αριστερή πτέρυγα”, με την Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, τον Μπέρνι Σάντερς και την Ελίζαμπεθ Ουόρεν. Από την άλλη, η Κάμαλα Χάρις, που προετοιμάζεται ήδη να τον διαδεχτεί.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι αρκετά… παλιός, για να μην αιφνιδιάζεται και να γνωρίζει την τέχνη του συμβιβασμού μετά από τέσσερις δεκαετίες στην Ουάσινγκτον, είναι ωστόσο αλήθεια ότι ο Εκλεγμένος-Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη πλεόνασμα από πονοκεφάλους να διαχειριστεί.

Η Αντιπρόεδρός του είναι μάλλον η περισσότερο… απρόσμενη περίπτωση. Η Κάμαλα Χάρις, δια συνεργατών της, αλλά κυρίως δια του κύκλου επιρροής που διατηρεί στο Καπιτώλιο, και των οικονομικών συμφερόντων που ποντάρουν ήδη πάνω της για να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024, επιθυμεί να έχει… λόγο σε μια σειρά από αποφάσεις κεντρικής πολιτικής της νέας διακυβέρνησης.

Θεωρεί ότι, αργά ή γρήγορα θα… απολογείται για την τετραετία που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Και δεν θέλει κάποια… αστοχία του Τζο Μπάιντεν να καταδικάσει το προσωπικό μέλλον της.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος