Η Ιβάνκα Τραμπ προσπαθεί να κερδίσει… μόνη της το Μίσιγκαν

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Στην εκλογική Ιστορία των ΗΠΑ, το Μίσιγκαν θα παραπέμπει πάντοτε στο απρόσμενο κάζο της Χίλαρι Κλίντον, στην αναμέτρηση του 2016.

Θεωρώντας την Πολιτεία δεδομένη, καθώς παραδοσιακά στήριζε τους Δημοκρατικούς, η Χίλαρι αγνόησε τις προειδοποιήσεις και τη… σνόμπαρε. Στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης, εστίασε σε άλλες μεγάλες Πολιτείες, όπως το Οχάιο, τη Φλόριντα και την Πενσιλβάνια.

Ακόμη κι αν τις κέρδιζε, χωρίς το Μίσιγκαν θα έχανε την Προεδρία. Και έχασε και το Μίσιγκαν.

Αυτή τη φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά, απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, και το Μίσιγκαν τείνει να επιστρέψει στην αγκαλιά των Δημοκρατικών.

Γι’ αυτό και τις τελευταίες μέρες, η Ιβάνκα Τραμπ προσπαθεί να διορθώσει τη ζημιά. Και να κερδίσει μόνη της την Πολιτεία, για λογαριασμό του πατέρα της.

Την τελευταία τετραετία, ως σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επί των οικονομικών, η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ πρωταγωνίστησε σε προγράμματα για τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στο Μίσιγκαν. Και αυτό φροντίζει να επισημαίνει στους… δικαιούχους τους, με τις διαδοχικές επισκέψεις της στην Πολιτεία.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος