Η (επόμενη) Αντιπρόεδρος και (μεθεπόμενη)… Πρόεδρος των ΗΠΑ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Όσο… κοριτσάκι κι αν δείχνει, όσο… εφηβική κι αν είναι πολλές φορές η προσέγγισή της στο πολιτικό γίγνεσθαι, πρέπει να είναι κανείς αφόρητα και παθολογικά συμπλεγματικός για να μην την αναγνωρίσει διαστάσεις σταρ.

Η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, με έναν από τους περισσότερο παρεμβατικούς λογαριασμούς Twitter στον πλανήτη, μοιάζει ήδη ως “το κορίτσι του πεπρωμένου”. Εκείνη που θα γκρεμίσει τη γυάλινη οροφή, και θα ολοκληρώσει το όνειρο που δεν θα μπορούσε ποτέ να ενσαρκώσει η Χίλαρι Κλίντον, αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί η Μισέλ Ομπάμα, και δεν ξέρει πώς να εκφράσει η Ιβάνκα Τραμπ.

Η… μικρή κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει τον Μπέρνι Σάντερς, τον οποίο στηρίζει στην εσωκομματική μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, από… συμπαθητικό παππούλη σε “αόρατη απειλή” για το θεωρητικά άτρωτο προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν. Και μετά την… υστερική εικόνα της “Ποκαχόντας” Ελίζαμπεθ Ουόρεν στο τελευταίο debate των Δημοκρατικών, η ατίθαση Αλεξάντρια, που ανάγκασε στο παρελθόν ακόμη και την “αλεξίσφαιρη” Νάνσι Πελόζι να ασχοληθεί μαζί της για να τη… συνετίσει, προβάλλει ως το απόλυτο είδωλο στον καθρέφτη του μέλλοντος.

Η σάλπιγγα του πεπρωμένου βέβαια δεν έχει ακουστεί ακόμη στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Οι σκέψεις που γίνονται… πολιτικές εισηγήσεις στην πάντα γεμάτη αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία Ουάσινγκτον, αρχίζουν να πληθαίνουν.

Αν ο  Μπέρνι Σάντερς κερδίσει τη μάχη του χρίσματος, η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ θα πρέπει να είναι η υποψήφια Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Για να σηκώσει από τον καναπέ τη σιωπηλή πλειοψηφία που το 2008 και το 2012 στήριξε τον Μπαράκ Ομπάμα, το 2016 ωστόσο έμεινε σπίτι της, με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να… κλέψει Πολιτείες-κλειδιά όπως το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν και να σχηματίσει προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Η σκέψη είναι φυσικά… πονηρή. Με Πρόεδρο των ΗΠΑ τον γηραιό και καταπονημένο Μπέρνι Σάντερς, η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ θα έπαιρνε πολύ σύντομα… προαγωγή. Μεταξύ μας, το ίδιο θα συνέβαινε και με τον… Τζο Μπάιντεν.

Προσδεθείτε, λοιπόν…

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος