• 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η "επιστροφή" της Σπυράκη στις Βρυξέλλες αλλάζει τα δεδομένα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Η περίπτωση της Μαρίας Σπυράκη ήταν πάντα ενδιαφέρουσα. Για πολλά χρόνια δημοσιογράφος του Mega, την εποχή που το Μεγάλο Κανάλι πολεμούσε… με λύσσα τη Νέα Δημοκρατία (του Κώστα Καραμανλή), εντάχθηκε στην ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά, και έκτοτε “κέρδισε” τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Ευρωβουλευτής το 2014, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εσωκομματική μάχη του 2015, και μάλιστα υπογράφοντας την υποψηφιότητά του, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, διαδεχόμενη τον Βασίλη Κικίλια, και μετά… φημολογούμενη υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και λίγο αργότερα, επίσης φημολογούμενη υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.
Ο κύκλος της φημολογίας έκλεισε, με τη Μαρία Σπυράκη να αποχωρεί από εκπροσώπος Τύπου, για να “επιστρέψει” στις Βρυξέλλες. Να είναι και πάλι υποψήφια ευρωβουλευτής. Και με αυτή την αλλαγή διαδρομής, να αλλάζει δραματικά τα δεδομένα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Η ίδια αναμένεται να επανεκλεγεί πανηγυρικά, πιθανότατα στις πρώτες θέσεις, όπως και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, που με τη σειρά της παρουσίασε σημαντικό έργο σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Με την “επιστροφή” αυτή ωστόσο, περιορίζονται εκ των πραγμάτων οι πιθανότητες νέων υποψηφίων, που έχουν ανακοινωθεί ήδη στο ευρωψηφοδέλτιο, να διεκδικήσουν εκείνοι μια θέση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μια προεκλογική περίοδος που δεν σε αφήνει να πλήξεις.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...