• 25 Ιανουαρίου, 2020

Η “επιστροφή” της Γιάννας στον φυσικό χώρο της

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητη. Πολλές φορές, το αποτύπωμα ήταν αρνητικό. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να της στερήσει δυο θεμελιώδεις παραδοχές. Η Γιάννα Αγγελοπούλου ήξερε να κερδίζει. Και να “αλλάζει πίστα” στη μάχη που επέλεγε κάθε φορά να δώσει.

Η πάλαι ποτέ “Lady G” των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας εμφανίστηκε και μίλησε στη Βουλή, στο… εναρκτήριο λάκτισμα της Επιτροπής Ελλάδα 2001, της οποίας ηγείται. Η εικόνα της προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά στα social media.

Παρακολουθώντας τη ωστόσο στο βήμα της Βουλής, δεν μπορείς να μην σκεφτείς ότι “επέστρεψε” στον φυσικό χώρο της. Στη Βουλή ήταν ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το θυελλώδες 1989. Στο προσκήνιο βρέθηκε πολλές φορές έκτοτε, και πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αν συγκρίνεις τη Γιάννα με άλλους πρωταγωνιστές του δημοσίου βίου, σε πιάνει μελαγχολία για το σημερινό κατάντημα του τόπου. Και η μελαγχολία μεγαλώνει, όσο σκέφτεσαι πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε η Γιάννα Αγγελοπούλου να αφήσει ηχηρότερο αποτύπωμα στην εθνική διαδρομή, επειδή έμπλεξε με… ανεπαρκείς και ατάλαντους.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...