• 29 Νοεμβρίου, 2020

Η “επιστροφή” ενός… έκπτωτου στη βρετανική πολιτική σκηνή

 Η “επιστροφή” ενός… έκπτωτου στη βρετανική πολιτική σκηνή

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Ο Κιρ Στάρμερ… γκαζώνει, προκειμένου να δείξει ότι το Εργατικό Κόμμα γυρίζει σελίδα, και θα διεκδικήσει σύντομα τον ρόλο της αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης απέναντι στο Συντηρητικό Κόμμα.

Κάποιες επιλογές του ωστόσο, στο πνεύμα της ενότητας του κόμματος, προκαλούν χαμόγελα. Όπως η “επιστροφή” ενός… έκπτωτου στη βρετανική πολιτική σκηνή, μετά την ανακοίνωση της επαναδραστηριοποίησης του Εντ Μίλιμπαντ.

Ο… λάθος Μίλιμπαντ, όπως τον κατέγραψε η Ιστορία, όταν διαδέχτηκε τον Γκόρντον Μπράουν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, και διευκόλυνε την πολιτική ηγεμονία του Ντέιβιντ Κάμερον και των Τόρις, από το 2010 μέχρι το 2015. Είχε επικρατήσει στην εσωκομματική μάχη ηγεσίας του αδελφού του, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, φυσικού συνεχιστή του “μπλερισμού” και ατόφιου πολιτικού ταλέντου.

Ο άνθρωπος που, εξαιτίας των λαθών του, οδήγησε τους Εργατικούς… ακόμη πιο αριστερά, με την επιλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν ως διαδόχου του, και τα γνωστά, πολιτικά μοιραία αποτελέσματα.

Ο Κιρ Στάρμερ επέλεξε τον Εντ Μίλιμπαντ για τη “σκιώδη κυβέρνησή” του, για τον τομέα της Ανάπτυξης, της Ενέργειας και των Επιχειρήσεων. Οι πρώτες μουρμούρες… άρχισαν ήδη.

Δείτε τη σχετική δήλωση του Εντ Μίλιμπαντ:

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...