• 22 Οκτωβρίου, 2020

Η “εξέγερση” συνεχίζεται. Η Νίκι Χέιλι κερδίζει έδαφος για διάδοχος του Μάικ Πενς

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Στο πρόσωπό της, το “βαθύ κράτος” του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έβλεπε τα τελευταία χρόνια την ιδεώδη εναλλακτική ασφαλείας, για την περίπτωση… ακραίων εξελίξεων με την Προεδρία Τραμπ.

Η Νίκι Χέιλι δείχνει να φιλοτεχνεί μεθοδικά το παραπάνω προφίλ, διατηρώντας την ίδια στιγμή εξαιρετικές σχέσεις με το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, και προσωπικά την Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ. Οι δυο τους άλλωστε, θα μπορούσαν μελλοντικά να βρεθούν η μια απέναντι στην άλλη, διεκδικώντας τις πιθανότητες να γράψουν Ιστορία, ως η πρώη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Γι’ αυτό και η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ θα προτιμούσε να… κερδίσει χρόνο, ως υποψήφια Αντιπρόεδρος στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές του 2020. Δηλαδή, αντικαθιστώντας στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών τον σημερινό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Το σενάριο είχε… φορεθεί αρκετά το προηγούμενο διάστημα, εσχάτως ωστόσο επανήλθε με θέρμη και ένταση στην επικαιρότητα. Κάτι που σημαίνει ότι η “εξέγερση” στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος… ενισχύεται.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...