Η ενόχληση Μητσοτάκη για όσους… ζητούν εκλογές

 

Ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των πολιτικών αντιπάλων του, είναι η μετριοπάθεια και η συνέπεια. Οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν ότι, οι πολίτες εμπιστεύονται τον σημερινό Πρωθυπουργό, ότι το προσωπικό και πολιτικό dna του κινούνται μακράν τυχοδιωκτικών προσεγγίσεων του παρελθόντος, από… προκατόχους του.

 

Αυτό το προφίλ επέτρεψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην σπαταλήσει πολιτικό κεφάλαιο στην τρέχουσα, πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού, και να φτάνουν οι πρωτοβουλίες του στη βάση της κοινωνίας, περισσότερο εύκολα, αβίαστα και αδιαμεσολάβητα.

 

Για τους παραπάνω λόγους, σενάρια αλλά και… πρόσωπα, εντός και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν δεν τις… απαιτούν κιόλας, προκαλούν ενόχληση τόσο στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Ο Πρωθυπουργός ποντάρει σε στρατηγική μακράς προοπτικής, και δεν επιθυμεί να βλέπει το κεντρικό μήνυμά του προς την κοινωνία να… υφίσταται ρωγμές, λόγω άγαρμπων παραφωνιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι