• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Η εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη στον Σπανάκη


 
 
Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”
 
 
Τους ανθρώπους του, τους εμπιστεύεται διαχρονικά και με συνέπεια. Μετά και την έλευσή του στο Μέγαρο Μαξίμου ως Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προχωρήσει σε μια σειρά επιλογών προσώπων, που επιβεβαιώνουν ότι, δεν ξεχνάει την κοινή διαδρομή του με «συμμαχητές» της Κεντροδεξιάς.
 
Ο Βασίλης Σπανάκης είναι μια τέτοια περίπτωση. Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη «από την αρχή», είχε κεντρικό ρόλο στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο του 2016, και στη συνέχεια συνέδραμε καθοριστικά στην αναγέννηση του κομματικού μηχανισμού και την ενεργοποίηση δυνάμεων που είχαν αποστασιοποιηθεί μετά το 2009 και την αποχώρηση Καραμανλή, από τη γαλάζια παράταξη.
 
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Βασίλης Σπανάκης έδωσε μια σκληρή και δύσκολη μάχη στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και κατάφερε να εκλεγεί στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να του δίνει πλέον πρόσθετο ζωτικό χώρο παρεμβάσεων.
 
Έτσι, μετά την επιλογή του ως εισηγητή για το φορολογικό νομοσχέδιο, και τη συμβολική στρατηγική στόχευσή του για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα δώσει στον Βασίλη Σπανάκη και κεντρικό πόστο στον κομματικό μηχανισμό, καθώς επιθυμεί να διατηρήσει… ζωηρό το Μοσχάτο.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...