Η εκδίκηση της Ιστορίας. Η Φλόριντα… διορθώνει (;) το λάθος του 2000

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Στη Φλόριντα λοιπόν… Εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα το 2000. Την ώρα που το επιτελείο Τραμπ δείχνει να σηκώνει τα χέρια ψηλά για τη μάχη της Πενσιλβάνια, χωρίς την οποία πολύ δύσκολα ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, η απόλυτη ανατροπή έρχεται από την… Πολιτεία-φετίχ των αμερικανικών εκλογών, μαζί με το Οχάιο.

Η Φλόριντα των Λατίνων, στην οποία η Προεδρία Τραμπ επένδυσε εκατομμύρια δολάρια σε νέες θέσεις εργασίας την τελευταία τετραετία, και σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις… άντεχε, δείχνει να… πέφτει. Και μαζί τις γκρεμίζονται οι “τσουρουφλισμένες” ελπίδες επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ χαρίζει στον Τζο Μπάιντεν προβάδισμα 11%, τη στιγμή που τον Σεπτέμβριο η διαφορά υπέρ του Αμερικανού πρώην Αντιπρόεδρου της εποχής Ομπάμα ήταν μόλις 3%, εντός δηλαδή του στατιστικού λάθους.

Το 51%-40% που καταγράφεται σήμερα στη Φλόριντα υπέρ του Τζο Μπάιντεν, “κλειδώνει” την επικράτησή του στη μάχη της 3ης Νοεμβρίου, συνδυαστικά με μεγάλη διαφορά στην Πενσιλβάνια και την Αϊόβα.

Η Ιστορία δείχνει διάθεση να διορθώσει το… λάθος του 2000. Τότε που… με περίεργο τρόπο, η Φλόριντα του Κυβερνήτη Τζεμπ Μπους χάρισε την Προεδρία των ΗΠΑ στον νεώτερο Τζορτζ Μπους, και στέρησε από την ανθρωπότητα τον Αλ Γκορ.

Ενδιαφέρον…

Written by Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας