Η ΕΔΑ Αττικής προσφέρει πρόσβαση στα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου στους κατοίκους της Αττικής

 

Η χρήση του φυσικού αερίου είναι ευρέως διαδομένη σε όλους τους τομείς της κατανάλωσης, τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική, αλλά και βιομηχανική χρήση, προσφέροντας αναρίθμητα οφέλη στον τελικό καταναλωτή και συμβάλλοντας, παράλληλα, στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη χρήση φυσικού αερίου, δεσμεύεται να φέρει πιο κοντά σε περισσότερους καταναλωτές της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, η ΕΔΑ Αττικής, ως ο αποκλειστικός διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου της Αττικής. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Εταιρεία εκσυγχρονίζει και επεκτείνει διαρκώς το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Μάλιστα, προχωρώντας με επιδόσεις ρεκόρ σε ό,τι αφορά στην κατασκευή δικτύου, με στόχο τα 150 χλμ. εντός του 2020, η Εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην επέκτασή του σε δήμους της Αττικής με χαμηλή διείσδυση φυσικού αερίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παρέχει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απεγκλωβιστούν από την ενεργειακή απομόνωση και να επωφεληθούν από τα αναρίθμητα οφέλη του εν λόγω καυσίμου.

Με ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα έτη 2021-2025, η ΕΔΑ Αττικής σκοπεύει να πετύχει τη διασύνδεση χιλιάδων επιπλέον καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου, προκειμένου να τους παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τη μείωση του ενεργειακού κόστους, την ευκολία χρήσης, την ενίσχυση της ασφάλειας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το φυσικό αέριο αποτελεί διαχρονικά την πιο οικονομική επιλογή και την καλύτερη ενεργειακή επένδυση σε βάθος χρόνου, για οικιακή και επαγγελματική χρήση, προσφέροντας ανταγωνιστικά τιμολόγια ως προς άλλες συμβατικές μορφές ενέργειας. Αυτό μεταφράζεται σε πολυάριθμες απολαβές που λαμβάνουν οι καταναλωτές φυσικού αερίου με την άφθονη, ποιοτική και οικονομική θέρμανση στην κατοικία τους. Η εξοικονόμηση στη θέρμανση ξεπερνά το 40% σε σχέση με άλλες μορφές θέρμανσης, ενώ η χρήση του μπορεί να επεκταθεί και στο μαγείρεμα, ζεστό νερό κ.ά. προσφέροντας επιπλέον σημαντική εξοικονόμηση. Ακόμη, σε αντίθεση με το πετρέλαιο, για την προμήθεια του οποίου χρειάζεται παραγγελίες και παραλαβές ανά τακτά διαστήματα, η ροή του φυσικού αερίου μέσω του δικτύου διανομής είναι συνεχής. Περαιτέρω, πρόκειται για μια πιο πρακτική λύση σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου, καθώς δεν προϋποθέτει την ανάγκη ύπαρξης και υλοποίησης ειδικών εγκαταστάσεων, όπως δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων.

Επιπροσθέτως, με τη χρήση φυσικού αερίου εξασφαλίζεται ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα που αφορά στην ασφάλεια που προσφέρει στην καθημερινή χρήση του, καθώς είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν. Ενώ στα αξιοσημείωτα, θα πρέπει  να επισημανθεί ότι τα έργα κατασκευής του δικτύου στην Αττική πραγματοποιούνται από την ΕΔΑ Αττικής βάσει σύγχρονων και αυστηρών προδιαγραφών, με τη λειτουργία του δικτύου να παρακολουθείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα στο σύγχρονο κέντρο ελέγχου της Εταιρείας.

Τέλος, η πρόσβαση στο φυσικό αέριο σημαίνει πρόσβαση και στο πλέον φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, σε σχέση και με τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα. Όντας πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο, η καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της παραγωγής ρύπων του μεγαλύτερου αριθμού καταναλωτών που είναι τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της ΕΔΑ Αττικής κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη «Αποστολή της ΕΔΑ Αττικής είναι η προώθηση της ενεργειακής ισότητας μεταξύ των δήμων και των καταναλωτών της Αττικής, μέσω της εξάπλωσης της χρήσης του φυσικού αερίου. Για την επίτευξη αυτής της αποστολής εργαζόμαστε μεθοδικά, θέτοντας και επιτυγχάνοντας κάθε φορά όλο και πιο υψηλούς στόχους. Με τις επενδύσεις που προγραμματίζουμε για την επόμενη πενταετία, οι οποίες αγγίζουν τα 130 εκ. Ευρώ, αλλά και με αυτές που υλοποιούμε ήδη, σκοπεύουμε να διακόψουμε την ενεργειακή απομόνωση ολόκληρων δήμων και περιοχών, δίνοντας στους καταναλωτές της Αττικής την ευκαιρία να απολαύσουν οικονομική και αποδοτική ενέργεια, καθώς και όλα τα οφέλη και πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση του φυσικού αερίου».

Best Of

Κώστας Μπακογιάννης: Να γιορτάσουμε την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου

38 ημέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, περισσότερες από...

Η υπογραφή της Όλγας Κεφαλογιάννη στην περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας

Υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η...

Χατζηδάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών

«Ακούμε κάθε εύλογη παρατήρηση, αλλά στο τέλος υπάρχει και...

Κασσελάκης: Η αλήθεια είναι με το μέρος μας

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΚΑΪ, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Του Μανώλη Κομνηνού   Κάτω από το ψυχολογικό και ουσιαστικό όριο...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων εκπροσωπείς ένα κανάλι, ένα σύνολο ανθρώπων

Του Μανώλη Κομνηνού   Η Κατερίνα Παναγοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα...

Η επιστολική ψήφος σε μια χώρα… εθισμένη στη συνωμοσιολογία

Η χώρα στην οποία το αυτονόητο γίνεται είδηση, ειδικά...

Το δίδυμο που θα μπορούσε να… απαλλάξει την Αμερική από Μπάιντεν και Τραμπ

Για το debate ων Κυβερνητών, που φιλοξένησε το Fox...

Οι υποψηφιότητες για τη νέα Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τις υποψηφιότητες που...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΚΑΪ, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Του Μανώλη Κομνηνού   Κάτω από το ψυχολογικό και ουσιαστικό όριο του 10% έπεσε για ακόμη μια φορά τη φετινή τηλεοπτική σεζόν η πρωινή ενημερωτική ζώνη...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων εκπροσωπείς ένα κανάλι, ένα σύνολο ανθρώπων

Του Μανώλη Κομνηνού   Η Κατερίνα Παναγοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Απογευματινή" και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega μίλησε για...

Η επιστολική ψήφος σε μια χώρα… εθισμένη στη συνωμοσιολογία

Η χώρα στην οποία το αυτονόητο γίνεται είδηση, ειδικά με την εκκρεμότητα της πολυετούς καθυστέρησης. Η χώρα μας φυσικά. Ο.... εξυπνότερος λαός του κόσμου είχε...