• 29 Μαΐου, 2020

Η… εγγονή της Επανάστασης ανατρέπει τα προγνωστικά για τον Λευκό Οίκο

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Το κορίτσι από το Μπρονξ, είναι μόλις 30 ετών. Η άνεση με την οποία… κολυμπάει στη θάλασσα της κατανόησης των καινούριων προτεραιοτήτων της αμερικανικής κοινωνίας ωστόσο, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ έχει καταφέρει ήδη να ακούει το όνομά της να… τρέχει μπροστά από τη φήμη της. Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για λογαριασμό της Νέας Υόρκης, αρκετοί τη θεωρούν ως το επόμενο μεγάλο αστέρι των Δημοκρατικών.

Η ίδια έχει καταφέρει να τα βάλει τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και με τη Νάνσι Πελόζι, να εξασφαλίσει την… ανοχή του Μπαράκ Ομπάμα, και να κερδίζει διαρκώς ζωτικό χώρο παρέμβασης μέσω των social media.

Η εμφάνισή της στο πλευρό του Μπέρνι Σάντερς, το απόγευμα του Σαββάτου, στην ογκώδη συγκέντρωση του Γερουσιαστή από το Βερμόντ στη Νέα Υόρκη, ενώπιον 26.000 πολιτών και η επίσημη στήριξη της στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020, έγινε το θέμα της ημέρας, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αρκετοί πιστεύουν ότι η… εγγονή της Επανάστασης, όπως περιγράφει το κίνημά του ο Μπέρνι Σάντερς, μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, και να διορθώσει την αδικία του 2016.

Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, είναι βέβαιο ότι αλλάζει τη φυσιογνωμία του Δημοκρατικού Κόμματος. Προς το… πιο επαναστατικό.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...