• 15 Ιουλίου, 2020

Η δύναμη μιας γυναίκας (να παραμερίζει τις φιλοδοξίες της)…

 Η δύναμη μιας γυναίκας (να παραμερίζει τις φιλοδοξίες της)…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Πάντα ψύχραιμη και… προνοητική. Πάντα, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Από πλευράς ικανοτήτων, η Έιμι Κλομπουσάρ αποτελούσε πιθανότατα την καλύτερη επιλογή για το αξίωμα της υποψηφίας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, από τη στιγμή που ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο έχει δεσμευτεί να επιλέξει ως πολιτικό ταίρι μια γυναίκα.

Η συγκυρία ωστόσο… δείχνει αλλού. Στην ανάγκη να επιλεγεί μια Αφρο-Αμερικανή. Που θα περάσει μαζί με τον Τζο Μπάιντεν την είσοδο του Οβάλ Γραφείου, και πιθανότατα θα τον διαδεχτεί στην Προεδρία των ΗΠΑ. Προσθέτοντας με τη σειρά της το όνομα στην Ιστορία. Γκρεμίζοντας τη γυάλινη οροφή που δεν κατάφερε να ραγίσει το 2016 η Χίλαρι Κλίντον.

Η απόφαση της Έιμι Κλομπουσάρ να δημοσιοποίηση την… απόσυρσή της από τη λίστα των υποψηφίων, και να αναφερθεί στην ανάγκη να επιλεγεί κάποια Αφρο-Αμερικανή, προκάλεσε αίσθηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η δύναμη μιας γυναίκας, να παραμερίζει τις φιλοδοξίες της.

Ο Τζο Μπάιντεν την αποθέωσε. Και η Καμάλα Χάρις χαμογελάει με νόημα. Σε εκείνη πέφτει, όπως όλα δείχνουν, ο κλήρος. Και η Ιστορία χλιμιντρίζει…

 

 

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...