Η δυναστεία των Μπους ετοιμάζεται να εκδικηθεί τον Τραμπ στις Ενδιάμεσες Εκλογές


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Το “βαθύ κράτος”, για το οποίο συνηθίζει να ομιλεί ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει την υπογραφή της δυναστείας Μπους, στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, οι δυο πρώην Πρόεδροι Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και Τζορτζ Μπους ο νεώτερος, δεν… χώνεψαν ποτέ την ήττα του πρώην Κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, στις εκλογές του 2016.
Η οικογένεια Μπους κράτησε από τότε ψυχική απόσταση από το Οβάλ Γραφείο και τον Ντόναλντ Τραμπ.
Αρκετοί ωστόσο… πόνταραν περιουσίες στη “σιωπηλή εκδίκηση” των Μπους, η οποία προετοιμαζόταν στο παρασκήνιο, και θα εκδηλωνόταν την κατάλληλη στιγμή.
Η… κατάλληλη στιγμή φαίνεται ότι ήρθε. Στη μάχη των Ενδιάμεσων Εκλογών για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικής δημοσκόπησης του CNN, μια απο τις Πολιτείες στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη εκλογικό θρίλερ ενόψει του Νοεμβρίου, είναι η έδρα του Τέξας στη Γερουσία.
Το Τέξας, είναι η πολιτική έδρα της δυναστείας των Μπους, και ο Τεντ Κρουζ, εν ενεργεία Γερουσιαστής φανατικός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, και εκείνος που… δεν αναγνώρισε την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές, από την μετέπειτα Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι, η οικογένεια Μπους αφήνει… ανυπεράσπιστο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο Τέξας, για να δρομολογηθεί το… αδιανόητο: Να εκλεγεί Δημοκρατικός στη Γερουσία.
Αν συμβεί αυτό, θα έρθει πιο κοντά το σενάριο της απώλειας της πλειοψηφίας της Γερουσίας, που σήμερα κατέχουν οι Ρεπουμπλικανοί, και θα έρθει πιο κοντά ο… πειρασμός της δρομολόγησης των διαδικασιών για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος