• 27 Ιανουαρίου, 2021

Η (διαχρονική) χρησιμότητα του Πολάκη για τον Τσίπρα

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκεί, μπροστά και δίπλα του, για να στηρίξει συμβολικά τον Παύλο Πολάκη, στη διαδικασία της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.

Ο… πληθωρικός Κρητικός πολιτικός μίλησε για αρκετή ώρα, αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε από βήματος Βουλής να τοποθετηθεί… για τα πάντα, και φυσικά μετατόπισε το κέντρο βάρους της συζήτησης, από την ουσία της υπόθεσης στην εικόνα. Στην επικοινωνιακή διάστασή της.

Αυτό άλλωστε έκανε ο Παύλος Πολάκης καθόλη τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα. Σήκωσε στους ώμοπυς την επικοινωνιακή επίθεση σε μια σειρά από θέματα. Που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και “η γενιά” του πρώην πρωθυπουργού, δεν επιθυμούσαν να ταυτίσουν με τη δημόσια εικόνα τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις “καθάριζε” ο Παύλος Πολάκης. Με στόχευση σε συγκεκριμένο, μαζικό και συμπαγές κοινωνικό ακροατήριο. Αυτή ήταν η χρησιμότητά του. Και θα πολλαπλασιαστεί στο μέλλον, τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει στροφή στη σοσιαλδημοκρατία. Θα χρειάζεται πάντα… το ακροατήριο Πολάκη.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...