Η δημοφιλέστερη πολιτικός των ΗΠΑ ξεκίνησε το “ροκάνισμα” του Μπάιντεν. Όπως αναμενόταν…

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Στον επίλογο του “Game of Thrones”, ο Tyrion Lannister… έκλεψε τη δουλειά των επικοινωνιολόγων του μέλλοντος. Συνοψίζοντας σε μερικές λέξεις, την ανείπωτη αλήθεια της ανθρωπότητας.

“Τους ανθρώπους τους ενώνουν οι ιστορίες. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο περισσότερο δυνατό από μια όμορφη ιστορία”…

Μια ιστορία με την οποία μπορεί κανείς να ταυτιστεί, ή έστω να αφήσει την καρδιά του να αγκαλιάσει πτυχές της.

Γι’ αυτό η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ είναι σήμερα η δημοφιλέστερη πολιτικός των ΗΠΑ. Επειδή η ιστορία του μικρού κοριτσιού από τις γειτονιές του Μπρονξ, που πέτυχε κόντρα στις πιθανότητες, και εργάστηκε ως σερβιτόρα για να επιβιώσει, προτού φτάσει να εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων με πανηγυρικό τρόπο, είναι μια ιστορία που… γυρίζει κεφάλια. Ακόμη και όσων παραμένουν αδιάφοροι για την πολιτική.

Η “μικρή σερβιτόρα” έχει απόλυτη επίγνωση της δύναμης της φωνής της. Της απήχησής της. Το έδειξε με την πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό “Vanity Fair”, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν θα μείνει… για πάντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το υπονοούμενο, προφανές. Πολύ σύντομα θα διεκδικήσει την έδρα της Νέας Υόρκης στη Γερουσία. Και φυσικά, έπεται το… Οβάλ Γραφείο.

Με την ίδια άνεση, σε τηλεοπτική συνέντευξή της μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε έτοιμη να αποχωρίσει από την πολιτική, εφόσον διαπιστώσει ότι δεν υπηρετείται το όνειρό της για κοινωνική αλλαγή. Το “όνειρο” του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που θεωρητικά θα υλοποιούσε ο Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα.

Η… μικρή χορεύει ήδη το σύστημα. Και φυσικά κρατάει όμηρο τον Τζο Μπάιντεν, και στο πρόσωπό του το “βαθύ κράτος” των Δημοκρατικών. Ακριβώς όπως αναμενόταν. Εκείνη είναι “το θέμα”. Όχι ο Μπέρνι Σάντερς, όχι η Ελίζαμπεθ Ουόρεν, ούτε κανένας άλλος τοξικός και φθαρμένος εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος. Εκείνη.

Και ήδη επιβάλλει τους όρους της, με… συστάσεις για τα πρόσωπα που οι “προοδευτικοί” δεν θα ανεχτούν να δουν στην αυριανή κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, όπως για παράδειγμα τον πρώην στενό συνεργάτη του Μπαράκ Ομπάμα και τέως Δήμαρχο του Σικάγο, Ραμ Εμάνιουελ. Του ανθρώπου μέσω του οποίου η “ομάδα Ομπάμα” σχεδιάζει να… κάνει κουμάντο στο Οβάλ Γραφείο του Τζο Μπάιντεν.

Η μικρή σερβιτόρα ενσαρκώνει μια σκανδαλιστικά όμορφη ιστορία. Και το ροκάνισμα της Προεδρίας Μπάιντεν ξεκίνησε νωρίς, για να μην… χάνει χρόνο.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος