Η δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει ότι η κοινωνία ανανεώνει την ψήφο εμπιστοσύνης στον Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, έχουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράμετρο, στο σκέλος της δημοφιλίας των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και της αποδοχής του έργου τους από την κοινωνία.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, βλέπει την κοινωνία να ανανεώνει την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, στο επίκεντρο της επιδείνωσης της πανδημίας του κορονοϊού και στη χώρα μας, όπως καταγράφεται και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Ο Βασίλης Κικίλιας χειρίστηκε με μετριοπάθεια, σύνεση και χαμηλούς τόνους, το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, βάζοντας πλάτη στους λειτουργούς του ΕΣΥ, οι οποίοι και σηκώνουν όλο αυτό το διάστημα το βάρος της κρίσης, σε συνέχεια της δεκαετίας των Μνημονίων, και των προβλημάτων που προκάλεσε στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης και δημοφιλίας των υπουργών, πίσω μόνο από τον Νίκο Δένδια. Ένα πλασάρισμα που αποκτά προστιθέμενη αξία, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο εκάστοτε Υπουργός Εξωτερικών εισπράττει… ανέξοδη θετική δημοσιότητα, και ταυτόχρονα πιστώνεται την υλοποίηση της κεντρικής στρατηγικής του πρωθυπουργού.

 

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής