Η γυναίκα που προσπαθεί να “σβήσει” κάθε πιθανότητα επανεκλογής του Τραμπ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ένας πονοκέφαλος… 48 ετών. Η Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ εξελίσσεται σε πολιτικό πρόβλημα για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ηγείται της εξέγερσης των Πολιτειών που πλήττονται από τον κορονοϊό, απέναντι στην… πλαδαρή στρατηγική του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως και άλλοι Κυβερνήτες μεγάλων Πολιτειών της Αμερικής, η Ουίτμερ έχει πάρει πάνω της τη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας, χωρίς να περιμένει… το Οβάλ Γραφείο. Και καθώς ο Τραμπ τις επιτίθεται, η ίδια το αξιοποιεί για να κερδίζει πόντους.

Δεν πρόκειται άλλωστε για… συνηθισμένη περίπτωση στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος. Κέρδισε το Μίσιγκαν, χάρη και στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε το 2016 την πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, και μαζί την Προεδρία των ΗΠΑ, παρά την ήττα του από τη Χίλαρι Κλίντον στη λαϊκή ψήφο.

Πριν από μερικούς μήνες, ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους των Δημοκρατικών στην ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο για την Κατάσταση του Έθνους, ακριβώς για να σταλεί το μήνυμα της κεντρικής σημασίας που θα έχει το Μίσιγκαν στις προεδρικές εκλογές του φετινού Νοεμβρίου.

Ενώ, το όνομά της ακούγεται για πιθανή υποψήφια Αντιπρόεδρος στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, αν γίνει η έκπληξη και δεν επιλεγεί η Καμάλα Χάρις, ή… έστω η Έιμι Κλομπουσάρ.

Μια γυναίκα που, την ώρα της εθνικής κρίσης, προσπαθεί να “σβήσει” κάθε πιθανότητα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Ακυρώνοντάς τον…

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος