Η γυναίκα που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της Αμερικής

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Σε αντίθεση με τον… εαυτό του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εξέπληξε αυτή τη φορά κανέναν. Η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ είναι η επιλογή του για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ως προτεινόμενη να καταλάβει τη θέση της εκλιπούσης Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Τις τελευταίες μέρες, όταν η επιλογή της είχε προεξοφληθεί, τα αμερικανικά ΜΜΕ την… παρουσίασαν στην αμερικανική κοινωνία, με όλες τις λεπτομέρειες της ζωής της, τις απόψεις της αλλά και το αποτύπωμα της διαδρομής της στο δικαστικά σώμα των ΗΠΑ.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλευρό της, έξω από τον Λευκό Οίκο, η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ δεσμεύτηκε να υπηρετήσει όλη την Αμερική. Να ακολουθήσει τα βήματα της Ρουθ Μπέιντεν Γκίνσμπεργκ. Να μην κάνει διακρίσεις.

Εφόσον δεν… στραβώσει κάτι, τις επόμενες εβδομάδες η συμπαγής πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία θα την εκλέξει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και έτσι, θα διευρύνει τη συντηρητική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί σήμερα, επηρεάζοντας καταλυτικά τις αποφάσεις που λαμβάνονται για μια σειρά από φλέγοντα κοινωνικά θέματα, όπως τις αμβλώσεις.

Η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ είναι η γυναίκα που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της Αμερικής. Γι’ αυτό και ο Ντόναλντ Τραμπ βιάζεται να πετύχει τον διορισμό της.

 

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος