• 26 Ιανουαρίου, 2021

Η γυναίκα που “επέστρεψε” (για να γίνει… Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ)

 Η γυναίκα που “επέστρεψε” (για να γίνει… Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ)

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Το Νιού Χαμσάιρ ήταν… η στιγμή της. Το ένιωθε και η ίδια, βλέποντας τη δημοφιλία της στις δημοσκοπήσεις να ανεβαίνει σταθερά. Ήταν και η εξαιρετική παρουσία της στο τελευταίο debate των Δημοκρατικών, οπότε φρόντισε να μην χάσει την ευκαιρία. Και δεν την έχασε.

Η Γερουσιαστής της Μινεζότα Έιμι Κλομπουσάρ πλασαρίστηκε τρίτη πίσω από τον Μπέρνι Σάντερς και τον Πιτ Μπούτετζετζ, πολύ μπροστά από την Ελίζαμπεθ Ουόρεν και τον Τζο Μπάιντεν. Και φυσικά, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη μάχη ως το τέλος.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν για τη “γυναίκα που επέστρεψε”. Αν συνέχιζαν τον συλλογισμό τους, θα έφταναν στην εκτίμηση… για να γίνει Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Αν ο Μπέρνι Σάντερς… δεν σκοντάψει και κερδίσει το χρίσμα, η Έιμι Κλομπουσάρ φαντάζει ιδανική βαλβίδα ασφαλείας για “βαθύ κράτος”, ώστε να πλασαριστεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον βετεράνο Γερουσιαστή του Βερμόντ, ως υποψήφια Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Με την προοπτική να γίνει εκείνη που θα σπάσει τη… γυάλινη οροφή, και θα καθίσει στο Οβάλ Γραφείο, αν ο… παππούλης παραμεριστεί, στη διάρκεια της θητείας του.

 

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...