Η… γυναίκα που έκανε τον Τραμπ Πρόεδρο, συνεχίζει να υποπτεύεται τον Πενς, για το άρθρο στους New York Times


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Η γυναικεία πινελιά που οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, φέρεται να είναι η πλέον… δύσπιστη έναντι του Μάικ Πενς, αναφορικά με την κατηγορηματική διάψευση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ για εμπλοκή του στο ανώνυμο άρθρο των New York Times.
Η Κέλιαν Κόνγουεϊ ειναι η γυναίκα την οποία εμπιστεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ, περισσότερο πιθανότατα και από την ίδια την κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η σύμβουλος στρατηγικής του Οβάλ Γραφείου είναι εκείνη που… συνεχίζει να υποπτεύεται το γραφείο του Αντιπροέδρου Πενς, έχοντας αναπτύξει εδώ και καιρό τη θεωρία ότι, ο πάλαι ποτέ Κυβερνήτης της Ιντιάνα “ψήνεται” μέσα του να διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως έκανε ο Τζέραλντ Φορντ με τον Ρίτσαρντ Νίξον.
Η Κέλιαν Κόνγουεϊ υπήρξε η “γυναίκα του πεπρωμένου” για τον Ντόναλντ Τραμπ, Διαδέχτηκε ως διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του τον Πολ Μάναφορτ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα… στη φυλακή. Όταν ανέλαβε, τον Αύγουστο του 2016, οι δημοσκοπήσεις έδιναν στη Χίλαρι Κλίντον διψήφιο προβάδισμα, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.
Θεωρείται εκείνη που εμπνεύστηκε τη ρητορική περί “ξεχασμένης κοινωνίας”, η οποία εκτιμάται ότι επέτρεψε στον Ντόναλντ Τραμπ να φτάσει σε εκλογικά κοινά, τα οποία μέχρι τότε τον… έτρεμαν. Και τελικά του χάρισαν τη νίκη.
Ενώ, χάρη στις δικές της στρατηγικές επιλογές, ένας… μισογύνης σαν τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, κατάφερε να ψηφιστεί και από γυναίκες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος