Η γυναίκα που έκανε τον Τραμπ Πρόεδρο… κατεβαίνει από το τρένο

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Πριν από τέσσερα χρόνια, τέτοιες μέρες, ήταν… η στιγμή της. Η Κέλιαν Κόνγουεϊ είχε αναλάβει τα ηνία της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ τον Αύγουστο του 2016, διαδεχόμενη τον Πολ Μάναφορτ.

Οι δημοσκοπήσεις χάριζαν στη Χίλαρι Κλίντον σχεδόν διψήφια διαφορά. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων προέβλεπαν τα χειρότερα για τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate. Και έμεις, η πανέξυπνη σύμβουλος στρατηγικής, κατάφερε να διαψεύσει το πεπρωμένο.

Χάρη στο εύρημα για την “ξεχασμένη κοινωνία”, και μια σειρά από πρωτοβουλίες που έκαναν τον Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο τοξικό, η Κέλιαν Κόνγουεϊ οδήγησε τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου στον Λευκό Οίκο. Εξασφαλίζοντας ακόμη και το 40% της ψήφου των γυναικών.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους συμβούλους και συνεργάτες του Τραμπ, η Κέλιαν Κόνγουεϊ άντεξε. Παρέμεινε δίπλα του, στον Λευκό Οίκο. Μέχρι… σήμερα, οπότε και ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει, στο τέλος του μήνα. Την αντίστοιχη διαδρομή, αποχωρώντας από το Lincoln Project, που αντιμάχεται τον Ντόναλντ Τραμπ, θα κάνει ο σύζυγός της, Τζορτζ Κόνγουεϊ, με επικές αναρτήσεις κατά του… προϊσταμένου της συζύγου του, καθόλη τη διάρκεια αυτής της τετραετίας.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ υποστήριξε ότι πήρε την απόφαση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Και ο Τζορτζ Κόνγουεϊ ακολούθησε. Τα σενάρια στην Ουάσινγκτον πολλά. Το συμπέρασμα, ένα.

Το ισχυρότερο όπλο του Ντόναλντ Τραμπ… κατέβηκε από το τρένο, στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης για τον Λευκό Οίκο.

Written by

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας