Η γυναίκα που έκανε τον Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ, προσπαθεί… να το ξανακάνει

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Πριν από τέσσερα χρόνια, στα τέλη Αυγούστου, ανέλαβε μια πολιτικά χρεοκοπημένη και στρατηγικά αδιέξοδη καμπάνια. Και όμως, κατάφερε να περάσει στην Ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας ενός ανθρώπου που… στρογγυλοκάθισε στο Οβάλ Γραφείο.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ κέρδισε αυτοδίκαια τον τίτλο του… μύθου για την πολιτική επικοινωνία. Εμπνεύστηκε το εύρημα της “ξεχασμένης κοινωνίας”, που επέτρεψε στον Ντόναλντ Τραμπ να σηκώσει από τον καναπέ και να φέρει στην κάλπη κοινωνικά ρεύματα παραγκωνισμένων πολιτών.

Και την ίδια στιγμή, φλέρταρε με ένα ποσοστό άνω του 40% στη γυναικεία ψήφο για έναν… μισογύνη, που αθροιστικά διευκόλυνε τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ απέχει από τα δρώμενα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από μια σιωπηρή συμφωνία με τον σύζυγό της, Τζορτζ Κόνγουεϊ, σε μια προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους. Εκείνος άλλωστε υπήρξε αυτή την τετραετία από τους σφοδρότερους πολέμιους του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλευρό του οποίου στο Οβάλ Γραφείο εργαζόταν η σύζυγός του.

Ο πειρασμός των εκλογών βέβαια, είναι μεγάλος. Έτσι, η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ, επέστρεψε στην Πενσιλβάνια. Στην Πολιτεία που μπορεί να κρίνει τα πάντα. Στην Πολιτεία που η ίδια κέρδισε με τη στρατηγική της, πριν από τέσσερα χρόνια.

Ανέβηκε στο βήμα και προλόγισε την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ. Στην πραγματικότητα, το ενδιαφέρον όλων στράφηκε πάνω της. Προσπαθεί άλλωστε να επαναλάβει το… αδιανόητο. Και τότε, η Ιστορία… δεν θα έχει λόγια.

Written by

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας