• 20 Οκτωβρίου, 2020

Η αποκάλυψη μιας “συνωμοσίας” κατά του Τραμπ, ως… ορεκτικό για την επόμενη

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Όσα λέει η Νίκι Χέιλι στο βιβλίο της “With All Due Respect”, περί… συνωμοσίας του Τζον Κέλι και του Ρεξ Τίλερσον για… ανατροπή του Ντόναλντ Τραμπ εκ των έσω, με πρωταγωνίστρια την ίδια, είναι επιβεβαιωτικά της “μεγάλης εικόνας” που επικρατεί στην Αμερική, και ειδικότερα στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών.

Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είναι η… λατρεμένη του βαθέως κράτους, και σταθερή φίλη και σύμμαχος του Ισραήλ. Ο Ντόναλντ και η Ιβάνκα Τραμπ την αποθεώνουν στο Twitter για το βιβλίο της, στην πραγματικότητα ωστόσο η Νίκι Χέιλι αποκαλύπτει αυτό που… όλοι υποψιάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία για το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν, στην περίπτωση κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ εξωθηθεί σε απομάκρυνση από το Οβάλ Γραφείο, στο πλαίσιο της διαδικασίας καθαίρεσης που έχουν εκκινήσει οι Δημοκρατικοί.

Κανείς άλλωστε δεν πιστεύει σοβαρά ότι, σε ένα τέτοιο, ακραίο ενδεχόμενο, ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος μιας εθνικής αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2020. Ενώ η… Νίκι Χέιλι, φαντάζει ιδανικό ισοδύναμο.

“Καρφώνοντας” τη… συνωμοσία, την επιβεβαιώνει. Και δεν αποκλείει την… επόμενη. Κατονομάζει άλλωστε μονάχα δυο κορυφαίους παράγοντες, τον πρώην Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τους οποίους αμφότερους απέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι εύλογο να συμπεράνει κανείς ότι… υπάρχουν κι άλλοι. Για ώρα ανάγκης.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...