Η ανησυχία της Φώφης Γεννηματά να μην γίνει… Ζίγδης


 
Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”
 
 
Σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, το μάλλον χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε, και κυρίως το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 32% για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρούνται κινήσεις διεμβολισμού όσων έχουν απομείνει στην πάλαι ποτέ Χαριλάου Τρικούπη, από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την… αφαίμαξη του Κινήματος Αλλαγής από νεώτερα στελέχη, ώστε να συρρικνώσει περαιτέρω την παρεμβατική δυνατότητα της Φώφης Γεννηματά.
 
Ταυτόχρονα, παρατηρείται και κινητικότητα, επίσης νεώτερων στελεχών, που φαίνεται ότι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την αντίθετη διαδρομή, δηλαδή προς τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσδοκώντας σε άμεση κυβερνητική αξιοποίηση, όπως συνέβη με άλλες περιπτώσεις ΠΑΣΟΚογενών πολιτικών, τύπου Χρυσοχοϊδη και Πιερρακάκη.
 
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δεν είναι παράλογη η ανησυχία της Φώφης Γεννηματά και της σημερινής ηγετικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, να μην εξελιχθούν σε… Ζίγδη. Δηλαδή, να μείνουν με την κομματική σφραγίδα, την ώρα που οι ψηφοφόροι αλλά και τα στελέχη θα έχουν μετακομίσει σε άλλες πολιτικές γειτονιές.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι