• 20 Ιανουαρίου, 2021

Η ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών στη Γαλλία, από τη Μαρία Δεναξά

 Η ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών στη Γαλλία, από τη Μαρία Δεναξά

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά ανέλυσε το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στη Γαλλία.

Η καλή δημοσιογράφος σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

Με 59% αποχή στις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, κανένα κόμμα δεν μπορεί να ισχυριστεί νίκη, παρόλο που επικράτησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι συμμαχίες που έκαναν με τα κόμματα της αριστεράς.

Υπό παρακολούθηση η δυναμική της Ακροδεξιάς που έβγαλε δήμαρχο στο Περπινιάν, πόλη άνω των 100.000 κατοίκων. Στους χαμένους το υποτιθέμενο κόμμα-Φρανκενστάιν του Μακρόν, που υπέστη ηχηρή ήττα και απέδειξε πως έχει σαθρά θεμέλια και η Δημοκρατία.

Δεξιά και σοσιαλιστές επέτυχαν τους στόχους τους που ήταν η επικράτηση σε πόλεις μεσαίου διαμετρήματος για τους μεν, διατήρηση δυνάμεων για τους δε.

Το εκλογικό αποτέλεσμα προδικάζει την απόλυτη αβεβαιότητα επανεκλογής του Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του 2022 και την ολοκληρωτική απόρριψη του από τους Γάλλους, στα μόλις διόμιση χρόνια της προεδρικής του θητείας.

Και φυσικά για όσους εξακολουθούν να ποντάρουν στο άτι που λέγεται Μακρόν, να τους πω πως η Μέρκελ (την οποία θα συναντήσει σήμερα Δευτέρα) χαίρεται…”.

Μανώλης Κομνηνός

Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...