Η Αμερική περιμένει την απόφαση του "νέου Κένεντι". Προτού… ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Το πιο ταλαντούχο πολιτικό προϊόν που ανέδειξε η προοδευτική Αμερική μετά τον Μπαράκ Ομπάμα, καθαρογράφει την ομιλία με την οποία θα ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020.
Αν… δεν στραβώσει κάτι, φυσικά.
Ο Μπέτο Ο΄Ρουρκ περιγράφεται ως “νέος Κένεντι”, η φυσική άνεσή του με τα ακροατήρια στα οποία απευθύνεται, ωστόσο, θυμίζει έντονα τον “προφήτη της Αλλαγής”.
Το Δημοκρατικό Κόμμα άλλωστε… διψάει για έναν “καινούριο Ομπάμα”, που θα επουλώσει τις πληγές τις οποίες άνοιξε στην αμερικανική κοινωνία ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Ο’ Ρουρκ λίγο έλειψε να πετύχει τη μεγαλύτερη ανατροπή στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία των ΗΠΑ, χάνοντας οριακά από τον Τεντ Κρουζ στη μάχη για την έδρα του Τέξας στη Γερουσία, και έκτοτε όλοι έχουν στραμμένα πάνω του τα βλέμματά τους.
Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί δια του περιβάλλοντός του, ότι… θα κάνει το βήμα, η καθυστέρηση στις τελικές επιλογές του ωστόσο, ροκανίζουν το προφίλ του.
Ήδη, ο Μπέρνι Σάντερς… καλπάζει σε εσωκομματικό επίπεδο, ενώ η Καμάλα Χάρις κερδίζει έδαφος στους περισσότερο προοδευτικούς Δημοκρατικούς.
Πρακτικά, η Αμερική περιμένει από τον “νέο Κένεντι” να αποφασίσει αν θα διεκδικήσει… την καρδιά της, το 2020.
Διαφορετικά, θα… ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν, που επίσης δεν έχει επισημοποιήσει ακόμη την υποψηφιότητά του.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος