Η (άνιση) μάχη του Τραμπ με τον… εαυτό του

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν. Ο Τζο Μπάιντεν είναι… ήδη Πρόεδρος των ΗΠΑ, αν συνυπολογίσει κανείς το σταθερό προβάδισμα που διατηρεί έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Όχι με τις… ταλαντεύσεις του αντίστοιχου υπέρ της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Με ποιοτική σταθερότητα, στους περισσότερους δείκτες που κρίνουν τις κάλπες, με την ηχηρή και ενδιαφέρουσα εξαίρεση της οικονομίας.

Στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου, ο πανίσχυρος εκλογικός μηχανισμός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δίνει… ρέστα στις μεγάλες Πολιτείες-κλειδιά. Αφενός για να διεκδικήσει προεδρική πλειοψηφία για τον Ντόναλντ Τραμπ στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, ακόμη κι αν ηττηθεί στη λαϊκή ψήφο, όπως συνέβη το 2016. Και αφετέρου, για να διατηρήσει την πλειοψηφία στη Γερουσία, με φόντο το… σενάριο τρόμου να αποκτήσουν οι Δημοκρατικοί τον έλεγχο και των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου. Μαζί με το Οβάλ Γραφείο.

Όπως φάνηκε και με τη γιορτή για το Halloween, που φιλοξένησαν στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ, η πραγματικά… άνιση μάχη που δίνει ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι… με τον εαυτό του. Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν παραμένει εξαφανισμένος και με τη συνήθη… ροπή προς τις γκάφες, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να στέλνει μηνύματα… αυθάδειας αναφορικά με τη διαχείριση του κορονοϊού. Χωρίς μάσκα.

Η ετυμηγορία της κάλπης, θα δείξει αν τελικά είχε δίκιο.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος