• 4 Αυγούστου, 2020

Η (άνιση) μάχη του Νετανιάχου με τον… πολιτικό κυνισμό

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Η πλειοψηφία των Ισραηλινών θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί. Αρκετοί ακόμη πιστεύουν ότι δεν μπορεί να προϊσταται των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκ μέρους του Λικούντ. Και στο ίδιο το κόμμα του, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι δελφίνοι της ηγεσίας του αναζητούν τον τρόπο, τον χρόνο και τη μέθοδο για να… απαλλαγούν από την τοξικότητα της παρουσίας του.

Με τις νέες πρόωρες εκλογές, τρίτες μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, να προβάλλουν ως το επικρατέστερο σενάριο για το πολιτικό μέλλον του Ισραήλ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλείται να δώσει μια μάλλον άνιση μάχη. Με την κοινή λογική και τον πολιτικό κυνισμό.

Από τη στιγμή που ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ… τόλμησε και του άσκησε ποινική δίωξη, η εμπειρία μας δείχνει ότι ο “Μπίμπι” θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν για την πολιτική ζωή του Τελ Αβίβ. Και αυτή φαντάζει ως η… καλύτερη εξέλιξη για τον ίδιο.

Απ’ την άλλη, το απόλυτο “γεράκι” της Μέσης Ανατολής, διέγραψε μια θυελλώδη πολιτική διαδρομή, κόντρα στις πιθανότητες. Γι’ αυτό και κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τον Μπεν Γκουριόν, ως ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην Ιστορία του Ισραήλ.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...