Ευτυχία Κοκκίνη: Το θετικό μήνυμα του εθελοντισμού στην πανδημία

Της Ευτυχίας Κοκκίνη

 

 

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ή λιγότερο γνωστές στους συντοπίτες τους στα Χανιά. Είναι σίγουρα αγαπητές σε όσους έτυχε να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Χανίων και έτυχαν της φροντίδας τους. Σε μία νύχτα όμως έγιναν γνωστές σε όλους σχεδόν τους Έλληνες χάρη στην επιθυμία τους να μεταβούν από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή τη σκοτεινή εποχή που ζούμε και ειδικότερα στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας μία τέτοια είδηση χαίρει συγκίνησης από την πλειοψηφία των συνειδητοποιημένων Ελλήνων πολιτών, εκείνων που μπορούν να διαισθανθούν το βάρος ευθύνης που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία αναφοράς covid-19 σε όλη την επικράτεια.

Σε μία εποχή που κάποιοι παραβλέπουν την κρισιμότητα της κατάστασης που η ίδια η πανδημία έχει επιφέρει, κάποιοι άνθρωποι  παραδειγματίζουν μένοντας υπέρ του δέοντος προσηλωμένοι στον όρκο που διέπει το λειτούργημα τους και  υπερβαίνουν εαυτόν, κυρίως όταν το ιικό φορτίο σε τέτοιες μονάδες μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ίδια τη ζωή τους. Ειδικά μετά τα πρόσφατα περιστατικά θανάτου του 42χρονου πνευμονολόγου στο Αττικόν και της 50χρονης νοσηλεύτριας στο ΑΧΕΠΑ, ο φόβος μεταδοτικότητας του ιού ενδονοσοκομειακά γίνεται όλο και μεγαλύτερος και ακριβώς αυτή η συναίσθηση της κατάστασης είναι που δίνει στην πράξη τους ηρωική διάσταση.

Άξιες παραδειγματισμού προβάλλουν την ουσία της ανθρωπιάς σε όλους εκείνους που μπορούν να καταλάβουν το νόημα της προσφοράς τους. Όχι μόνο σαν αυτοθυσία, όπως προανέφερα, αλλά και σαν ένδειξη αληθινής επιθυμίας να βοηθήσουν και τους συναδέλφους τους, οι οποίοι ήδη έχουν γονατίσει από το βάρος της νοσηλείας ενός μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας που βιώνουν στο χειρότερο βαθμό τη δοκιμασία του covid. Ειδικά, τις τελευταίες ημέρες που κάθε μισή ώρα πεθαίνει κάποιος στις ΜΕΘ και ο αριθμός των κλινών μειώνεται δραματικά.

Εύχομαι η πράξη τους να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να νιώσουμε περισσότερη αγάπη για τους γύρω μας υπερβαίνοντας εαυτόν σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας.

 

* Η Ευτυχία Κοκκίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και εν συνεχεία στα ΤΕΙ Πειραιά στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μιλάει 4 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα γαλλικών σε campus στο Παρίσι κατά τα έτη 2002 έως και 2007.

  Εργάζεται σε θυγατρική εταιρία χρηματοδοτικών μισθώσεων Τραπεζικού Ομίλου. Έχειπροϋπηρεσία στον Τραπεζικό κλάδοΔιαθέτει δίπλωμα “Public Relations” από το London Chamber of Commerce and Industry Examinations Board.  

  Λατρεύει τον κινηματογράφο και γράφει εθελοντικά παρουσίαση και κριτική για ταινίες σε siteτης Θεσσαλονίκης το «Φιλμ Νουάρ». Παράλληλα έχει ξεκινήσει να γράφει μυθιστορήματα.

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι