• 6 Απριλίου, 2020

Επιτέλους… (Ο Μπάιντεν) ξαναβρήκε τον εαυτό του

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Στο debate των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, τα μάτια όλων ήταν και πάλι στραμμένα πάνω του. Είναι άλλωστε προφανές ότι οι Αμερικανοί που δεν θέλουν να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μετά το 2020, βλέπουν τον Τζο Μπάιντεν ως την περισσότερο ασφαλή επιλογή για την… απαλλαγή του Οβάλ Γραφείου από τον σημερινό ένοικό του.

Το πολιτικό ταίρι του Μπαράκ Ομπάμα ήταν μέχρι πρότινος… ντεφορμέ. Έκανε λάθη που φρέναραν τον αναμενόμενο περίπατό του. Αυτή τη φορά ωστόσο, έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του. Έκλεισε το μέτωπο με τον μεταρρυθμιστή Πιτ Μπούτιτζεζ, αγνόησε την “Ποκαχόντας” Ελίζαμπεθ Ουόρεν, και επικέντρωσε τα πυρά του στον Μπέρνι Σάντερς, με την απολαυστική προτροπή… “μην κουνάς συνεχώς το δάχτυλό σου”.

Ο Τζο Μπάιντεν γνωρίζει ότι όσο… θεριεύει το κύμα λαϊκισμού στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος για λογαριασμό του Μπέρνι Σάντερς, τόσο πιο πιθανό θα είναι το ρεύμα αυτό να… στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον ο υποψήφιός του βρεθεί εκτός μάχης.

Περίπου όπως συνέβη το 2016. Μόνο που ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι η… τοξική Χίλαρι Κλίντον. Και κατάλαβε εγκαίρως ποιός είναι ο (επικίνδυνος) εχθρός.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...