Εξηγώντας με… χρονοκαθυστέρηση στη Χίλαρι, γιατί έχασε από τον Τραμπ


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Είναι δυνατόν να κερδίσει τον Λευκό Οίκο ένας τοξικός και φθαρμένος… μισογύνης, απέναντι σε μια γυναίκα; … ήταν το ερώτημα που συνόδευε την απορία αρκετών, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
Οι ανυποψίαστοι αδυνατούσαν να κατανοήσουν ότι, ο μεν Ντόναλντ Τραμπ είχε καταφέρει να εκφράσει ένα σημαντικό και κρίσιμο τμήμα της αμερικανικής κοινωνίας, που έφτασε τελικά στην κάλπη και του χάρισε τη νίκη, και ότι, η δε Χίλαρι Κλίντον ήταν… η λάθος γυναίκα.
Την ίδια εκτίμηση είχε εξαρχής το στενό επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα, με τον “στρατηγό” Ντέιβιντ Άξελροντ να έχει διατυπώσει εγκαίρως την ανησυχία του, με τη, θρυλική διαπίστωση ότι… η Αμερική θα ψήφιζε για Πρόεδρο “οποιονδήποτε” εκτός από τη Χίλαρι.
Ο “οποιοσδήποτε” κάθεται εδώ και δυο χρόνια στο Οβάλ Γραφείο, και όπως προκύπτει από βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα φοβόταν για την εκλογική επίδοση της Χίλαρι.
Της είχε εξηγήσει μάλιστα ότι, από την καμπάνια της έλειπε η “καρδιά”. Ο συναισθηματικός δεσμός με πλατιές κοινωνικές μάζες.
Είχε δίκιο. Ποιός… έχασε την καρδιά του για να τη βρει η Χίλαρι.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος