• 27 Οκτωβρίου, 2020

Ελισάβετ Ζητουνιάτη: Κυβέρνηση δύο κόσμων

 Ελισάβετ Ζητουνιάτη: Κυβέρνηση δύο κόσμων

Γράφει η Ελισάβετ Ζητουνιάτη 

Δημοσιογράφος

 

Δεν είναι λίγες οι φορές, μετά τη Μεταπολίτευση, που μας έχει απασχολήσει, η διγλωσσία των εκάστοτε κυβερνήσεων, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για αναγκαστικές πολιτικές συνεργασίες, όπως στην περίπτωση Σύριζα – Ανελ.
Όμως πόσο περίεργο, είναι όταν μιλάμε για το ίδιο κόμμα;
Πόσες διαφορετικές, ιδεολογίες μπορεί να μαζέψει, κάτω από την ομπρέλα του, ένα κόμμα; Πολλές. Ειδικά όταν μιλάμε και για έναν φιλελεύθερο πρόεδρο.
Αλλά πόσες συμπεριφορές, που ίσως και τον εκθέτουν μπορεί να αντέξει;
Η απάντηση, είναι σαφής και θα έπρεπε να είναι δεδομένη.
Καμία.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αποδείξει στον λίγο χρόνο διακυβέρνησής της, ότι είναι αποτελεσματική.
Έχει αποδείξει όμως, ότι διαθέτει και συμπεριφορές που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Εν μέσω πανδημίας, έχει ορίσει τους κατάλληλους ανθρώπους που αντέχουν του κραδασμους της και είναι δραστικοι αλλά και αποτελεσματικοί, όσο ίσως θα ήταν δύο και τρεις υπουργοί, μαζί.
Ο κ. Χαρδαλιας έχει αποδειχθει το “10 το καλό”, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ένας πρώην αυτοδιοικητικός, που έχει αναλάβει όλο το βάρος της προστασίας του Πολίτη και όχι μόνο.
Απο την μερα που ανέλαβε ως γενικός γραμματέας στο συγκεκριμένο υπουργείο, αποδείχθηκε ικανότατος και με το παραπάνω, από τις πρώτες πυρκαγιές, με την απόφαση του να ενεργοποιηθεί το 112, μέχρι την ενημέρωση και την διαχείριση της πανδημίας, όσο και του προχθεσινού κυκλώνα.
Χαρακτηριστική ήταν η σημερινή του εικόνα, όπου κατεβαινοντας, από το ελικόπτερο απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς Καρδίτσας, δεν δέχτηκε να κάνει καμία δήλωση, γιατί ένιωσε ότι απλά έκανε αυτό που όφειλε.
Απο την άλλη βλέπουμε υπουργούς και βουλευτές, να πρωταγωνιστούν σε ένα ατελείωτο μιντιακό παιχνίδι.
Μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό; κάμερες και δηλώσεις. Πηγαίνουν για έλεγχο, σε κάποια παραλία, ακόμη και αν δεν είναι η αρμοδιότητα τους; κάμερες και δηλώσεις.
Πηγαίνουν ακόμη και για το ιερό μυστήριο, βάση χριστιανικής θρησκειας, της Θείας μεταληψης, εν μέσω πανδημίας;
Κάμερες και φωτογραφίες, γιατί είναι γνωστό ότι, ο, τι έχει σχέση με τη  θρησκεια, φέρνει ακόμη περισσότερους εκλογικούς ψήφους.
Φέρνει ακόμη περισσότερους ψήφους, από ένα λαό που εν μεσω πανδημίας και εν μέσω τρικυμίας εν κρανίω, νιώθει ότι διώκονται τα πιστεύω του.
Φέρνει ακόμη περισσότερους ψήφους, όταν ένας άλλος υπουργός, αναγκάζεται να μαζεύει τα ασυμμάζευτα και να στοχοιποιείται αυτός.
Και φυσικά η κίνηση του κ. Χαρδαλια, να φιλήσει το χέρι, ενός ιερωμένου δεν ήταν η σωστή, αλλά τελικά, υπάρχει περίπτωση πολιτικής του επιβίωσης, όταν το 80% της, επιδεικνύει τα πιστεύω του, όπου βρεθεί και που σταθεί;
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Γεωργιάδη ότι “ο κορονοΐος δεν μεταδίδεται, με την θεία κοινωνία”.
Δήλωση εκ διαμέτρου αντίθετη, με αυτή του καθηγητή κ. Δερμιτζακη, που δηλώνει συνεχώς, ότι θα πρέπει να ανασταλεί η θεία κοινωνία.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει την κοινή γραμμή της, αλλά και να καταλήξει στους ανθρώπους που θέλει να είναι η φωνή της, αλλά και η εικόνα της.
Το ερώτημα είναι σαφές : Με τους Χαρδαλιαδες ή με τους άλλους;
Η απάντηση είναι σαφής και έρχεται από όλα τα ρεύματα της κοινωνίας.
Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...