• 9 Ιουλίου, 2020

Ελένη Κωστοπούλου: Χρειάζεται σύμπνοια και ενότητα των πολιτικών δυνάμεων

 Ελένη Κωστοπούλου: Χρειάζεται σύμπνοια και ενότητα των πολιτικών δυνάμεων

Της Ελένης Κωστοπούλου

Δημοσιογράφος

 

Σύμφωνα με την παλαιά διαθήκη, η καταστροφή του Νώε, ήταν ένα γεγονός, όπου, ο Θεός, θέλοντας να τιμωρήσει το ανθρώπινο γένος, το οποίο, ήταν βουτηγμένο στην αμαρτία, το εξαφάνισε αφήνοντας όμως, από ένα ζεύγος ανθρώπινων ζωών και ζώων, με σκοπό τη διαιώνιση του είδους από την αρχή. Με βάση τη παλαιά διαθήκη, το γεγονός της καταστροφής του Νώε, έλαβε χώρα στη περιοχή μεταξύ της Βορείου Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Κρητικού πελάγους, Κύπρου και Δωδεκανήσων. Οι συνέπειες, ήταν να καταπλακωθούν φυτά- ζώα και άνθρωποι, καταλήγοντας στα έγκατα της γης.

Η επιστημονική κοινότητα, με βάση τις ιστορικές και αρχαιολογικές ανακαλύψεις, αμφισβητώντας τις γραφές, θεώρησε και θεωρεί ότι, η συγκεκριμένη καταστροφή ναι μεν έγινε αλλά οφείλεται σε σεισμούς και γεωλογικές μεταβολές, με αποτέλεσμα την καταστροφή και την καταπλάκωση ανθρώπων – ζώων -φυτών.
Τα παραπάνω έμβια όντα, μετατράπηκαν σε πλαγκτόν κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή πίεση. Με τον τρόπο αυτό, κατά τους επιστήμονες σχηματίστηκε το πετρέλαιο σε όλη την περιοχή.
Δε χωρά λοιπόν, αμφιβολία ό,τι η περιοχή του Νότιου Αιγαίου, του Κρητικού πελάγους, του Λιβυκού πελάγους και της Μέσης Ανατολής, είναι πλούσια σε “μαύρο χρυσό”.
Το πετρέλαιο και τα παράγωγά του, αποτελούν μέχρι και σήμερα, τον κυρίαρχο ενεργειακό πόρο μιας οικονομίας, κάτι το οποίο, θα συνεχιστεί και στις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι λίγα τα κοιτάσματα του πετρελαίου, που βρίσκονται ανεκμετάλλευτα και γι’ αυτό οι γείτονές μας, έχουν ασχοληθεί, ειδικά το τελευταίο διάστημα με την εξόρυξή του, προκειμένου, να λύσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω, της πτώσης της αξίας του νομίσματός της. Από την άλλη, η χώρα μας, μην έχοντας ουσιαστικούς συμμάχους και απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό (αν και πολλά από τα κοιτάσματα του πετρελαίου βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων μας), δεν μπορεί τελικά να αντλήσει και να το εκμεταλλευτεί.
Μάταια λοιπόν, πολλοί πολιτικοί, ανεξαρτήτου παράταξης, προβαίνουν σε πύρινους λόγους για το συγκεκριμένο θέμα.
Το ερώτημα που θα θέταμε στους πολιτικούς αυτούς, είναι, το πως η χώρα μας θα εκμεταλλευτεί το πλούτο της. Η έλλειψη πραγματικών συμμάχων, όπως, θα μπορούσε να είναι πρώτιστα η Ε.Ε, κατά δεύτερον οι ομόδοξοί μας Ρώσοι και κατά τρίτον οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ Αμερικάνοι, έχει ως αποτέλεσμα, να είμαστε μόνοι στο συγκεκριμένο αγώνα και μάλιστα, κανένας δεν θα επιθυμούσε την συνεκμετάλλευση του πετρελαίου με τους γείτονες.
Πως λοιπόν θα μπορούσαμε να βγούμε απ ‘ αυτό το αδιέξοδο;
Η απάντηση τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν μπορεί να είναι σαφής.
Απλά, κάποια στιγμή, πρέπει να διαλέξουμε ως κράτος τον σύμμαχό μας, έτσι ώστε, η Ελλάδα με τη βοήθεια του “μαύρου χρυσού” της, να αναβιώσει και πάλι οικονομικά αλλά και να γίνει ένα πλούσιο κράτος όπως της αξίζει.
Δυστυχώς, η οποιαδήποτε κίνηση, πρέπει, να γίνει γρήγορα, διότι, πολλοί εποθφαλμιούν και δεν θα είναι μακρυά σε χρονικό ορίζοντα η εποχή που θα καταφέρουν να τον αρπάξουν.
Εδώ είναι που χρειάζεται σύμπνοια και ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.
Το θέμα της ενέργειας, ίσως, είναι το δεύτερο πιο σοβαρό στις μέρες μας από το δημογραφικό. Η χώρα μας θα σωθεί μόνο από τα παιδιά της και το φυσικό πλούτο της.
Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...