Ελένη Κωστοπούλου: Οι στιγμές που βιώνουμε είναι δύσκολες

Της Ελένης Κωστοπούλου

 

Είναι άκρως σοκαριστικό να ακούς καθημερινά ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν φύγει από τη ζωή και εκατοντάδες οικογένειες και οικείοι των ανθρώπων αυτών βρίσκονται υπό το πένθος των απωλειών αυτών. Επίσης, ακούμε τα στοιχεία για τις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες που μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν.
Με βάση τον Εθνικό αλλά και Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το πολυπόθητο εμβόλιο, θα βρίσκεται στα χέρια μας στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. Πολλοί περιμένουν και τα αποτελέσματα, που θα έχει ο εμβολιασμός στη Βρετανία, αφού είναι και η πρώτη χώρα που δίνει την έγκριση για την χρήση του εμβολίου εναντίον του φονικού ιού covid 19.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: Θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων του λοκντάουν; Την απάντηση, ίσως, να μπορούμε να τη δώσουμε και εμείς οι ίδιοι. Τηρούμε τα μέτρα. Αποφεύγουμε κάθε συνωστισμό, γιατί πριν από τον κορονοϊό και αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε, αν ακούγαμε αποφυγή συνωστισμού θα μας ερχόταν στο μυαλό μια συναυλία, μια εκδήλωση και διάφοροι χώροι με πολλά άτομα. Τώρα όμως και μια συγκέντρωση 5 ατόμων, θεωρείται συνωστισμός. Μένουμε σπίτι τα φετινά Χριστούγεννα, μένουμε ασφαλείς για να απολαύσουμε τις γιορτές με τις οικογένειές μας, υπό την αρωγή πάντα του κράτους, το οποίο πρέπει να βοηθήσει κάθε σπίτι.
Οι στιγμές που βιώνουμε είναι δύσκολες. Το να γίνουμε Ιταλία δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ας κάνουμε υπομονή. Επίσης, υπάρχουν και οι αρνητές της μάσκας και κάποιοι που πιστεύουν, ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει. Τί θα θέλανε να δούνε λοιπόν; Χιλιάδες νεκρούς ανά ημέρα; Αυτή τη στιγμή ο αριθμός 100 θυμάτων από τον φονικό ιό μας τρομάζει και μας θλίβει.
Επιπλέον, αξίζει και ένα μπράβο για το προσωπικό υγείας και πρόνοιας που με αυταπάρνηση και ελληνικό φιλότιμο, με κίνδυνο της ζωής τους προσφέρουν τα μέγιστα για να σωθεί, έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτούς, λοιπόν, που διαμαρτύρονται πως κλείστηκαν σπίτι θα λέγαμε ότι η αξία, έστω και μιας ανθρώπινης ζωής είναι πολύ μεγαλύτερη από δύο ώρες διασκέδασης, λίγο φαγητό και κάποιες ώρες ψυχαγωγίας. Ας γίνει για ένα διάστημα, το διαδίκτυο, το τηλέφωνο, οι παράγοντες οι οποίοι θα συμβάλλουν στο να έχουμε επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ας περιμένουμε από την επιστήμη να μας προσδώσει το πολυπόθητο εμβόλιο.
Και αν κάποιος μας ρωτήσει: Πώς λέγεται η λύση για να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό; Μα φυσικά, έχει τρεις ονομασίες: Υπομονή, Πίστη και Επιστήμη.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...