Εθνική πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της Μακεδονίας από τον Γιώργο Ορφανό, με διαδικτυακό δημοψήφισμα


 
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, προχωρά σε ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες προκειμένου να υποστηρίξουν ανοικτό ψήφισμα εναντίον της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Το ψήφισμα, στο οποίο θα καταγράφεται ο αριθμός των υποστηρικτών του, θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το ψήφισμα έχει ήδη ανέβει στη διεύθυνση http://chng.it/K2g4hKwtRM υπό τον τίτλο: «Η Μακεδονία σε έχει ανάγκη ΤΩΡΑ! Μην την αφήσεις μόνη».
«Χρησιμοποιούμε σύγχρονα, τεχνολογικά μέσα για να στείλουμε δυναμικό μήνυμα. Ελπίζω να είναι τόσο ισχυρό ώστε να αποτρέψει να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών όσους βουλευτές προτίθενται να τη στηρίξουν. Αποφεύγοντας κάθε είδους βία και χωρίς ύβρεις, καλώ όλους σε μία ύστατη ειρηνική προσπάθεια να στείλουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα αποφυγής ενός καταδικαστικού εθνικού λάθους. Στηρίζουμε τη Μακεδονία μας. Η Μακεδονία χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Μπείτε στην πλατφόρμα και δώστε τη δική σας στήριξη», τόνισε ο κ. Ορφανός.
Η διαδικασία συμμετοχής στο ψήφισμα γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.change.org. Οι υποστηρικτές του μπορούν επώνυμα ή και ανώνυμα να δηλώσουν τη στήριξή τους.
Το Change.org είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιούν 268 εκατ. χρήστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Υποστηρίζει ψηφίσματα, κινητοποιώντας τους πολίτες και σε συνεργασία με οργανισμούς επηρεάζει αυτούς οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις. Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 32.121 νίκες σε 196 χώρες με το νούμερο αυτό να αυξάνεται καθημερινά, δίνοντας τη δύναμη στους πολίτες να πετύχουν την αλλαγή που οραματίζονται.
Ακολουθεί το ακριβές περιεχόμενο του ψηφίσματος:
 
Η Μακεδονία σε έχει ανάγκη ΤΩΡΑ!
Μην την αφήσεις μόνη.

Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Ο κάθε βουλευτής έχει τεράστια ιστορική ευθύνη. ΤΩΡΑ είναι η υπέρτατη στιγμή που αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και συνεπώς της συμφωνίας των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων ξεκινά η τελική φάση επικύρωσης της στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό με την ισχυρή στήριξη των «εταίρων» μας, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής και για τους δύο λαούς, διευρύνοντας συγχρόνως τις συνθήκες ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες αγαπάμε και επιδιώκουμε την ειρήνη και θέλουμε να συμβάλουμε στην παγίωσή της. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε σε αυτά που θεωρούμε εθνικά δίκαια. Δε θα ξεχάσουμε χιλιάδες χρόνια ιστορίας, αγώνων, θυσιών και επίπονης πορείας την οποία πολλές φορές την πληρώσαμε με αίμα. Είναι φανερό ότι επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία αναγνωρίζεται «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» εθνότητα, παραχωρείται ουσιαστικά το όνομα της Μακεδονίας.
Τίθεται ζήτημα χρήσης του όρου Μακεδονία τόσο για τα προϊόντα μας, όσο και για υπηρεσίες, δραστηριότητες και φορείς. Παράλληλα, ενδεχομένως να ανοίξει και θέμα ΑΟΖ στη Θεσσαλονίκη, με βάση τη θεωρία της περίκλειστης χώρας. Από την άλλη πλευρά, η ΠΓΔΜ εισέρχεται στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα μας, δεν προκύπτει κανένα ουσιαστικό εθνικό όφελος, παρά μόνο εκκρεμότητες για τις επόμενες γενιές, με εξαιρετικά πιθανή τη διεκδίκηση από πλευράς Σκοπιανών «μακεδονικής» μειονότητας, την ενίσχυση της μεγάλης ιδέας των γειτόνων (βλ. αλυτρωτικούς χάρτες) και τη διεύρυνση των διεκδικήσεων τους στο μέλλον. Η συμφωνία των Πρεσπών παρά τα όσα επικαλούνται οι υποστηρικτές της ενισχύει τον σωβινισμό των γειτόνων και ουσιαστικά καλλιεργεί την εχθρότητα και το μίσος στην περιοχή.
Ο κάθε βουλευτής που θα κληθεί να ψηφίσει έχει τεράστια ιστορική ευθύνη. Το προσωπικό και κομματικό συμφέρον δεν τοποθετείται ΠΟΤΕ υπεράνω της πατρίδας.
ΤΩΡΑ είναι η υπέρτατη στιγμή που αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Η Ελληνικότητα στη διαδρομή της Ιστορίας και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
 
#thessaloniki_is_the_future

Best Of

Ο Ανδρουλάκης… φλερτάρει και με άλλους δημοσιογράφους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Παρά τη δύσκολη πολιτικά θέση στην οποία...

Ο Τσίπρας θα… παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Το σενάριο ακόμη μιας εκλογικής ήττας του...

Η «μεταγραφή αεροδρομίου» που ήθελε ο Τσίπρας για το Επικρατείας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι σχετικές ζυμώσεις κράτησαν αρκετό καιρό, και...

Όλες οι «φυλές» της Κεντροδεξιάς… φλερτάρουν με τον Χατζηδάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης παραμένει σημείο αναφοράς για...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Ιστορία δεν έχει πλευρές. Έχει γωνίες θέασης…

Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Ο Ανδρουλάκης… φλερτάρει και με άλλους δημοσιογράφους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Παρά τη δύσκολη πολιτικά θέση στην οποία...

Μια υπερδύναμη που… αργεί (να εντοπίσει ένα κινεζικό μπαλόνι και να το καταρρίψει)

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Τόσο τραγικές στιγμές, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν...

Η Κωνσταντίνα Μπότσιου συζητά με τον Μάνο Οικονομίδη για την Ιστορία που μας… προειδοποιεί για το μέλλον

Του Μανώλη Κομνηνού Η καθηγήτρια Πολιτικής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων...

Κάθε 100 χρόνια… και κάτι. Προσοχή στα μαιευτήρια (για έναν νέο Ανδρέα)

    Της Μαρίκας Λυσιάνθη Το σχετικό σκηνικό το ζούμε συνήθως κάθε...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Ιστορία δεν έχει πλευρές. Έχει γωνίες θέασης…

Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023   Η Ιστορία ως φέρουσα τη δωρεά της προειδοποίησης. Της προετοιμασίας. Της επανάληψης...

Ο Ανδρουλάκης… φλερτάρει και με άλλους δημοσιογράφους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Παρά τη δύσκολη πολιτικά θέση στην οποία έχει περιέλθει, ο Νίκος Ανδρουλάκης… το παλεύει. Και οι συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μεταφέρουν...

Μια υπερδύναμη που… αργεί (να εντοπίσει ένα κινεζικό μπαλόνι και να το καταρρίψει)

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Τόσο τραγικές στιγμές, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν βιώσει ούτε την περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ, με τα... παρατράγουδα του εκκεντρικού μεγιστάνα του...