Εγκρίσεις για οικονομικούς πόρους που στηρίζουν τη δημόσια υγεία, από τη Ρένα Δούρου

Με γνώμονα τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δημόσια δωρεάν υγεία, η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει εμπράκτως πως αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό της ρόλο προκρίνοντας σταθερά σοβαρές παρεμβάσεις για την έμπρακτη στήριξη του τομέα της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τις πρώτες επτά (7) εγκρίσεις χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκ. €, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 του ΠΕΠ Αττικής, για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού σε νοσοκομεία της Αττικής. Αναλυτικά, η πρώτη φάση της χρηματοδότησης αφορά σε:
· Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αερίου Ο2 καθαρότητας 93±3% σε 5 νοσοκομεία της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και συγκεκριμένα στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», το Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», το Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», το Γ.Ν.«ΑΚΛΗΠΕΙΟ» Βούλας και το Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. Νέας Ιωνίας – Πατησίων, προϋπολογισμού 651.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», προϋπολογισμού 301.000 ευρώ. 
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», προϋπολογισμού 552.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.
Οι παραπάνω πράξεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 13.356.880 ευρώ, η οποία εκδόθηκε μετά από στενή συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας, με την καταγραφή των αναγκών των νοσοκομείων. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Μάρτιο 2019. Μέχρι το τέλος της προθεσμίας αναμένεται ότι και τα 25 νοσοκομεία της Αττικής που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση θα έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς χρηματοδότηση και θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών

Πρόκειται για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ενδεικτικά, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδοτεί την προμήθεια υπερσύγχρονου και αναγκαίου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καταστεί δυνατή. Αλλά και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και εξοπλισμού πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά λοιπόν η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον τομέα της Υγείας με περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από ιδίους πόρους και από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Best Of

Ο Δήμος Αθηναίων στο… μάτι της αντιπολίτευσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη  Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, του 2023, αναμένεται...

Ο Γιάννης Μπρατάκος «κερδίζει» την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο διάδοχος του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Μέγαρο...

Τσίπρας: Εμείς κυβερνήσαμε όταν εθνικός στόχος ήταν η έξοδος από τα Μνημόνια

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα,...

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μια ιστορία αγάπης, που συνεχίζεται…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Η επέτειος του προεδρικού ζεύγους... της καρδιάς...

Mega και ΑΝΤ1 κυριάρχησαν στο δυναμικό κοινό στην πρωινή ζώνη της Κυριακής

Του Μανώλη Κομνηνού Το Mega και ο ΑΝΤ1 κυριάρχησαν για...

Πρώτο παιχνίδι απόψε για την ΑΕΚ στην OPAP ARENA

  Το Pamestoixima.gr προσφέρει την αγορά «Τελικό Αποτέλεσμα-Ενισχυμένες Αποδόσεις» στον...

Αλ. Παπαχελάς: Ο Ερντογάν παζαρεύει σκληρά

Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς Πηγή: εφημερίδα "Καθημερινή"   Οσο περίεργο και αν...

Ο Δήμος Αθηναίων στο… μάτι της αντιπολίτευσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη  Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, του 2023, αναμένεται...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μια ιστορία αγάπης, που συνεχίζεται…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Η επέτειος του προεδρικού ζεύγους... της καρδιάς μας. Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα γιορτάζουν την 30η επέτειο του γάμου της, με αφετηρία...

Mega και ΑΝΤ1 κυριάρχησαν στο δυναμικό κοινό στην πρωινή ζώνη της Κυριακής

Του Μανώλη Κομνηνού Το Mega και ο ΑΝΤ1 κυριάρχησαν για ακόμη μια φορά στο δυναμικό κοινό στην πρωινή ζώνη της Κυριακής, με το δίδυμο Σιωμόπουλου-Γκαντώνα...

Πρώτο παιχνίδι απόψε για την ΑΕΚ στην OPAP ARENA

  Το Pamestoixima.gr προσφέρει την αγορά «Τελικό Αποτέλεσμα-Ενισχυμένες Αποδόσεις» στον αγώνα ΑΕΚ-Ιωνικός έως την έναρξή του   Η ώρα του πρώτου αγώνα της ΑΕΚ στην OPAP ARENA...