Δ. Ριζούλης: Η ΝΔ, όπως την ξέραμε, δεν υπάρχει


 
Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Στην πολιτική ισχύει ένας χρυσός κανόνας. Κάθε νέο πρόσωπο θα πρέπει να φέρνει περισσότερες ψήφους από αυτές που διώχνει. Στη Ν.Δ. από τις έως τώρα κινήσεις της νέας ηγεσίας προκύπτει ότι υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες και αγνοείται αυτή η βασική συνταγή. Γι’ αυτό οδηγήθηκαν σε σειρά λαθών, με κορυφαίο την ένταξη Τατσόπουλου στις «γαλάζιες» λίστες για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αντιπαθέστατο στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης και μισητό στους κόλπους των δεξιών ψηφοφόρων, δικαιολογημένα προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
Είναι απορίας άξιον τι… λιμπίστηκαν από τον Τατσόπουλο εκεί στη Ν.Δ. και πήραν αυτή την καταστροφική απόφαση. Θεωρούν ότι θα τους βοηθήσουν προεκλογικά οι εμμονές του, οι βωμολοχίες, οι απολιτίκ σκέψεις, οι καβγάδες που στήνει για ψύλλου πήδημα ή μήπως οι ερωτικές φαντασιώσεις στα όρια της διαστροφής που περιγράφει στα βιβλία του; Ομως, δεν είναι μόνο ο Τατσόπουλος το πρόβλημα. Εχει προηγηθεί μια σειρά προσώπων που αποδεικνύει ότι η σημερινή Ν.Δ. είναι μεταλλαγμένη και επιχειρείται σταθερά η αλλοίωση του DNA της με περίεργες μεταγγίσεις (υποτίθεται) νέου αίματος, που όμως παραπέμπουν στο παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα και κυρίως στον κύκλο των υποστηρικτών του Κώστα Σημίτη. Δεν είναι τυχαίο ότι για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει! Απίστευτο…
Η Μαρία Σπυράκη, για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου της περιόδου Σημίτη, πλήρως ταυτισμένη με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κατ’ ομολογία της σε διατεταγμένη υπηρεσία μέσω της τηλεόρασης. Σήμερα αποτελεί την επίσημη «φωνή» της Ν.Δ. και μάλιστα διατηρώντας ταυτόχρονα τη θέση της ευρωβουλευτού.
Ο πρώην δημοσκόπος του Mega Τάκης Θεοδωρικάκος, παρότι ξεκίνησε από το ΚΚΕ, κατέληξε επίσης στην «αγκαλιά» του ΠΑΣΟΚ ως συνεργάτης πανίσχυρων υπουργών την περίοδο της παντοδυναμίας του. Σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που σχεδιάζει τη στρατηγική της Ν.Δ. και τα περίεργα ανοίγματα που έρχονται σε κόντρα με τη βάση.
Στην ομάδα των συμβούλων ανήκει και ο Θεόδωρος Πελαγίδης, παλιός στενός συνεργάτης του Βενιζέλου. Πασοκικό παρελθόν έχει και ο μυστικοσύμβουλος Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος ασχολείται ιδιαίτερα με ζητήματα του Τύπου.
Μετεγγραφή από το ΠΑΣΟΚ είναι και η Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία προ καιρού είχε παρουσιαστεί ως μέλος της στενής ομάδας συμβούλων του κ. Μητσοτάκη. Διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη προτού μεταπηδήσει στη Ν.Δ. Παρόμοια περίπτωση είναι και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θήτευσε σε θέσεις «κλειδιά» στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κατάλογος των πρώην «πράσινων» συμβούλων περιλαμβάνει πολλούς ακόμα και πιθανότατα θα μεγαλώσει.
Ας δούμε, όμως, και τους υποψηφίους που έχει διαλέξει έως τώρα ο Κυριάκος, αλλά και τις μετεγγραφές που έχει κάνει. Ξεχωρίζουν ο Ιάσων Φωτήλας με πατέρα πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενος από το Ποτάμι, και η Κατερίνα Μάρκου, επίσης από το Ποτάμι, με πασοκικό παρελθόν. Πολιτικοί και οι δύο β΄ κατηγορίας, οι οποίοι προκάλεσαν πολλές μουρμούρες όταν εντάχθηκαν στη Ν.Δ. και έως σήμερα δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό! Στο μητρώο των στελεχών επελέγη ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος προοριζόταν για υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας αλλά (ευτυχώς) αποσύρθηκε άρον άρον μετά την προφυλάκιση του πατέρα του και της μητέρας του. Πάντως, η Ν.Δ. είχε αρνηθεί να τον αδειάσει, παρότι είχε διαταχθεί από τη Δικαιοσύνη η δέσμευση και των δικών του λογαριασμών στο πλαίσιο των ερευνών για τις μίζες των εξοπλισμών.
Επίσης, στην Πειραιώς φλερτάρουν καιρό τώρα ανοιχτά με την Αννα Διαμαντοπούλου και άλλους αλήστου μνήμης πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ενώ καλοβλέπουν την υπουργοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα. Στη Ν.Δ. εντάχθηκε και η Δράση, το κομματίδιο με τα ανύπαρκτα ποσοστά και τις αντικοινωνικές ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις, με σειρά στελεχών του (κυρίως ο Θεόδωρος Σκυλακάκης) να υπερασπίζονται δημοσίως τις επιλογές της ηγεσίας.
Ο Τατσόπουλος, λοιπόν, είναι απλά η φυσική συνέχεια όλων αυτών των κινήσεων. Η Ν.Δ. όπως την ξέραμε δεν υπάρχει! Είναι ένα άλλο κόμμα που μοιάζει να προσχώρησε στη… Δράση και μάλιστα με πράσινη στολή. Ολες, μα όλες οι έως τώρα επιλογές αυτό δείχνουν!

Best Of

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει...

Η Σιμητροπούλου δικαίωσε την εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Αναστασία Σιμητροπούλου είναι από τα νέα...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ επιδεικνύει μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred...

Οι άκαρπες κρούσεις στον Σακελλαρίδη για τη «μετά Τσίπρα εποχή»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι από τα πρόσωπα...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Πού είσαι Βασίλη Λυριτζή (να δεις το κατάντημά τους)…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Δεν συνηθίζεται με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται...

Η Μαρία Κονταξή δίνει προστιθέμενη αξία στο ΕΡΤnews, με την εκπομπή της για τα διεθνή

Του Μανώλη Κομνηνού   Η "επιστροφή" της Μαρίας Κονταξή και στο...

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει...

Η Σιμητροπούλου δικαίωσε την εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Αναστασία Σιμητροπούλου είναι από τα νέα...

Γ. Χαρβαλιάς: Οι πρωταγωνιστές των μεγάλων σκανδάλων

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr Αν αυτοί οι ξένοι που...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Πού είσαι Βασίλη Λυριτζή (να δεις το κατάντημά τους)…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Δεν συνηθίζεται με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας να αντιστέκονται στη φθορά. Να μην υποκύπτουν στον πειρασμό...

Η Μαρία Κονταξή δίνει προστιθέμενη αξία στο ΕΡΤnews, με την εκπομπή της για τα διεθνή

Του Μανώλη Κομνηνού   Η "επιστροφή" της Μαρίας Κονταξή και στο μετερίζι της δημόσιας τηλεόρασης, σε συνδυασμό με την παρουσία της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, δίνει...

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει παραπέμψει στα τέλη της άνοιξης, με τις αρχές του καλοκαιριού του 2023 τις εθνικές εκλογές,...