Δ. Ριζούλης: Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα


 
Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Η Μακεδονία είναι μία, αλλά όχι ελληνική. Αυτό θα ισχύει από σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από την ψήφιση της εγκληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Η βαριά εθνική ήττα είναι δεδομένη και θα το αποδείξει ο χρόνος.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε με χρονοκάψουλα δέκα χρόνια μπροστά, θα βλέπαμε όλο τον πλανήτη να αποδέχεται ως Μακεδόνες τους Σκοπιανούς κι εμάς αδύναμους να αντιδράσουμε. Από σήμερα δεν θα μπορούμε να αρθρώσουμε λέξη για να διορθώσουμε τις ιστορικές ανακρίβειες και την παραποίηση της αλήθειας.
Αν όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε η εκκρεμότητα της αναγνώρισης των Σκοπίων είχε επικρατήσει διεθνώς η σκοπιανή προπαγάνδα, φανταστείτε τι θα γίνει στο μέλλον. Ηδη χθες η γερμανική «Die Welt» μάς έδωσε μια πρόγευση του μέλλοντος, κάνοντας λόγο σε ρεπορτάζ της για Βόρεια και Νότια Μακεδονία. Με τη διαφορά ότι (για τους ξένους) η πρώτη αποτελεί κράτος και η δεύτερη απλώς επαρχία…
Με τη δική μας υπογραφή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και φορείς θα έχουν την ταυτότητα του Μακεδόνα. Αυτοί θα θεωρούνται διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι εμείς. Αν έως τώρα δυσκολευόμασταν να πείσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη για τις ορθές διαστάσεις της Ιστορίας, φανταστείτε πόσο αδύνατο θα είναι αυτό στο μέλλον, όταν θα υπάρχει επίσημο κράτος με το όνομα «Μακεδονία».
Λένε οι Σκοπιανοί -για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια- ότι αποδέχονται πως δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Γι’ αυτή την (αυτονόητη) διαβεβαίωση πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και την προβάλλει ως εθνική επιτυχία. Ερωτώ λοιπόν. Σε δέκα χρόνια από σήμερα τι θα ισχύει; Ποιος θα αρνείται τον σφετερισμό της ελληνικής Ιστορίας και με ποιο επιχείρημα;
Αυτό που θα συμβεί θα είναι ακόμα χειρότερο από όσα ζήσαμε έως τώρα και παλεύαμε να διορθώσουμε. Εφόσον θα υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένος μακεδονικός λαός και μακεδονική γλώσσα, ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποκοπεί από την αρχαία ελληνική Ιστορία. Με την τραγική μας υποχώρηση στις ορέξεις των Σκοπιανών στην πραγματικότητα τους παραδίδουμε την Ιστορία μας και τον Μέγα Αλέξανδρο. Κι ας λένε σήμερα υποκριτικά ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί του.
Παντού στο εξωτερικό ο βασιλιάς των Μακεδόνων θα θεωρείται Σκοπιανός. «Αφού υπάρχει Μακεδονία, τι δουλειά έχετε εσείς οι Ελληνες μαζί του;» θα μας λένε. Εκεί που μας χρωστάγανε, λοιπόν, θα μας πάρουν και το βόδι.
Αυτά θα ζήσουμε σύντομα. Μια γειτονική χώρα με την ταυτότητα και τη γλώσσα που θα εμφανίζεται ως συνέχεια της αρχαίας Μακεδονίας και θα παλεύουμε εμείς χωρίς επιτυχία να πείσουμε ότι ο Μέγας Στρατηλάτης ήταν Ελληνας. Μη σας πω ότι μπορεί και να μας θεωρούν τότε… σφετεριστές της Ιστορίας των Σκοπιανών.
Πέραν όμως αυτών των πολύ σοβαρών συνεπειών θα ανοίξουν κι άλλες ορέξεις. Πιθανές διεκδικήσεις εδαφών, αλυτρωτικές ιστορίες και «ροκάνισμα» της ελληνικής Μακεδονίας με κάθε τρόπο.
Λένε ορισμένοι αδαείς ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από μια μικρή και ανίσχυρη χώρα. Σωστό! Ομως ποιος μας λέει ότι τότε, όταν ανοίξουν αυτές οι ορέξεις, οι Σκοπιανοί θα είναι μόνοι τους σε αυτό το παιχνίδι; Κι αν εκμεταλλεύονται αυτές τις κερκόπορτες μεγάλες δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν αστάθεια; Αν θέλουν να επιφέρουν προβλήματα και διχασμό για τα δικά τους συμφέροντα και καλλιεργούν από τώρα το έδαφος; Οσοι λοιπόν ελαφρά τη καρδία ερμηνεύουν τις σημερινές υποχωρήσεις ας δουν λίγο τι διδάσκει η Ιστορία. Τα ζιζάνια μεταξύ των λαών τα βάζουν πολλές φορές σκοπίμως τα «μεγάλα αφεντικά» για να τα εκμεταλλευτούν όταν έρθει η ώρα. Μέχρι τώρα με τους Σκοπιανούς είχαμε άριστες σχέσεις, παρά την εκκρεμότητα του ονόματος. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα ισχύει και μετά τις παραχωρήσεις που κάναμε με τις Πρέσπες; Αντε τώρα να συγκρατήσεις όσους ονειρεύονται να έχουν πρωτεύουσά τους τη Θεσσαλονίκη… Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα.

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη,...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα,...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών...

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, όσο μπορούσε, το πολιτικό σκηνικό, σε επίπεδο... χρονοδιαγράμματος, με την...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα, αλλά ισχύει απολύτως: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή. Πριν γίνουν δρόμος, πανό, τάση στο...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών διδάσκονται ότι στην Οικονομία, όπως και σε όλες τις κοινωνικές επιστήμες, δεν υφίστανται αξιώματα ,ούτε δόγματα....