• 8 Αυγούστου, 2020

Διψήφιο προβάδισμα… Ο Μπάιντεν πήρε τον αέρα του Τραμπ ενόψει 2020

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Στο περιθώριο της αντιπαράθεσής τους στην Αϊόβα, όπου πραγματοποίησαν σχεδόν ταυτόχρονες και παράλληλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ πληροφορήθηκαν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης, που κάθε άλλο παρά προκάλεσαν χαμόγελα στο Οβάλ Γραφείο.

Τη μέτρηση διενήργησε το Πανεπιστήμιο Κουινίπιακ με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, και το πώς πηγαίνει ο Ντόναλντ Τραμπ, με αντίπαλο τον καθένα από τους υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου λοιπόν, υπολείπεται με διψήφια διαφορά του Αντιπροέδρου της εποχής Ομπάμα, ο οποίος προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, με τον Τζο Μπάιντεν να έχει προβάδισμα 13% έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα νέα γίνονται χειρότερα για τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης, ο Ντόναλντ Τραμπ χάνει ακόμη από τους… Μπέρνι Σάντερς (+9%), Καμάλα Χάρις (+8%), Ελίζαμπεθ Ουόρεν (+7%), Κόρεϊ Μπούκερ (+5%), Πιτ Μπούτιτζεζ (+5%).

Και ακόμη… έχουμε δρόμο.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...