Δημοσχάκης: Η ΝΔ προωθεί γενναίες προτάσεις για να αλλάξει η Ελλάδα

Για τη Γραπτή Ερώτηση σχετικά με την άρση των περιορισμών θήρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και την αναθεώρηση των νομικών θεμελίων του Ελληνικού Κράτους, του Συντάγματος της Χώρας μας, μίλησε στην εκπομπή Ώρα Αιχμής της Δέλτα Τηλεόραση, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Giannis Skevas

Αναλυτικότερα είπε:
•Η Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ήταν η κοινοβουλευτική ανάδειξη της άρσης των περιορισμών θήρας στις μεθοριακές περιοχές, η οποία επιστέγασε τις επαφές και διαβουλεύσεις με τους κυνηγετικούς συλλόγους τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλαδικό.
•Το αίτημα της άρσης του περιορισμού θήρας στα σύνορα, και συγκεκριμένα στα ελληνοβουλγαρικά κι ελληνοτουρκικά σύνορα είχε τεθεί και με την παρέμβασή του βουλευτή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων (http://www.dimoschakis.gr/?p=9704).
•Η Κυβέρνηση με την ως άνω Υπουργική Απόφαση έκανε δεκτή για τον Έβρο, μερικώς την πρόταση του σε ότι αφορά την κατάργηση του περιορισμού της ζώνης των 500 Μ στην Ελληνο-Βουλγαρική μεθόριο, εξαιρώντας δυστυχώς την αντίστοιχη ζώνη στην Ελληνο-τουρκική μεθόριο.
•Με την Γραπτή Ερώτηση τίθεται το αίτημα της πρόσβασης των κυνηγών μέχρι το πρώτο αντιπλημμυρικό ανάχωμα πριν τον ποταμό Έβρο, με συγκεκριμένους κανόνες και θεσμοθετημένες προϋποθέσεις, αίροντας έναν περιορισμό άνευ ουσίας.
•Η κυβερνητική πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση είναι ισχνή, εμμονική και στερείται σύγχρονων τομών και παρεμβάσεων.
•Η ΝΔ προωθεί μια θαρραλέα παρέμβαση στο νομικό υπόβαθρο της λειτουργίας του κράτους, επιδιώκοντας έναν γενναίο εκσυγχρονισμό την λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών της χώρας και την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης κ.ά
Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι