Δημοσχάκης: Η ΝΔ είναι η παράταξη για τα δύσκολα


 
 
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στον Έβρο, για την έλλειψη συγκοινωνιακής πολιτικής από την πλευρά της Κυβέρνησης, για τις καθυστερήσεις αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξ/πολης, αλλά και για τις ιδεολογικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα ασφάλειας αναφέρθηκε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης μιλώντας στην εκπομπή “Homo Greconomicus” του ThrakiNet.
Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:
• Με ευθύνη της Κυβέρνησης έχουμε μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, σε μια κρίσιμη χρονιά για το μέλλον της χώρας.
• Ο πρωτογενής τομέας είναι η ατμομηχανή του Έβρου και της Θράκης, αλλά δυστυχώς «σβήνει» εξαιτίας των λαθεμένων κυβερνητικών επιλογών.
• Η Λεκάνη απορροής του Έβρου είναι η σημαντικότερη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 80% της γης του Νομού καλλιεργείται και το 60% της καλλιεργήσιμης γης αρδεύεται.
• Η έλλειψη κατάλληλων υποδομών, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής και μεταφοράς στις αγορές αποτελούν ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
• Ενώ η Τουρκία από το 1995 εξάγει προϊόντα χωρίς δασμούς στο πλαίσιο των προενταξιακών διαδικασιών, εμείς όταν εξάγουμε στην γειτονική χώρα μας επιβάλλονται δασμοί.
• Οι καιρικές συνθήκες και οι ασθένειες έπληξαν τις καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, ηλίανθου, σιτηρών, κηπευτικών με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αδιαφορεί για τις αποζημιώσεις των αγροτών.
• Ο ίδιος έχει φέρει το θέμα στη Βουλή, έχοντας προτείνει στον Υπουργό να εκμεταλλευτεί τυχόν πόρους από το Ταμείο Κλιματικής Αλλαγής, ενώ η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη (10/01) στην Ολομέλεια.
• Χαρακτηριστική είναι η αδιαφορία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και για τη μείωση του αιγοπρόβειου γάλακτος φέτος κατά 30%, ενώ όφειλε να απευθυνθεί στα όργανα της Ε.Ε. και να προστατεύσει τους κτηνοτρόφους.
• Οι αλιείς του Νομού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την παραβίαση των αλιευτικών πεδίων στο Θρακικό Πέλαγος από Τούρκους αλιείς, χωρίς να μπορεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να βρει λύση στο πρόβλημα.
• Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία συγκοινωνιακή πολιτική, γι’ αυτό και δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Έβρος μπορεί να εξελιχθεί σε συγκοινωνιακό κόμβο.
• Η Σαμοθράκη δεν είχε καράβι για επτά ημέρες μεσούσης της εορταστικής περιόδου, το νησί έμεινε αποκλεισμένο και το Υπουργείο Ναυτιλίας έδειξε αργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης.
• Ο ίδιος πρότεινε τη δημιουργία νέας θαλάσσιας Εγνατίας που θα συνδέει την Αλεξ/πολη και τη Σαμοθράκη με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου και θα «κουμπώνει» με την οδική Εγνατία, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση από την πλευρά του αρμοδίου Υπουργείου.
• Η Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στην αξιοποίηση του λιμένα της Αλεξ/πολης, στην εκμετάλλευση των ενεργειακών αγωγών, αλλά και της πλατφόρμας LNG, που μπορούν να δώσουν προσθετική αξία στο Νομό και την ευρύτερη περιοχή.
• Δεν μπορούμε να έχουμε ισχυρή Άμυνα, χωρίς να έχουμε ισχυρή εφεδρεία και εθνοφυλακή
• Η Κυβέρνηση ξεχνάει ότι η Θράκη και τα νησιά μας αποτελούν τους πυλώνες προστασίας της Ελλάδας απέναντι στην προκλητικότητα της γειτονικής χώρας, που επιθυμεί να αλλάξει το status quo σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.
• Το Κέντρο της Πρωτεύουσας πολιορκείται από τους μπαχαλάκηδες και τους εξτρεμιστές, με την Κυβέρνηση να είναι παγιδευμένη στις ιδεολογικές εμμονές και να μην μπορεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα το πρόβλημα.
• Σήμερα το Πανεπιστημιακό άσυλο το εκμεταλλεύονται όσοι χρησιμοποιούν τα Πανεπιστήμια ως ορμητήρια βίας και πολεμίστρες.
• Ο Νόμος Παρασκευόπουλου κατήργησε φυλακές υψίστης ασφαλείας με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον αρχιτρομοκράτη της 17 Ν να κάνει βόλτες στο Κέντρο της Αθήνας.
• Ο ίδιος την εποχή που ήταν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πήρε μόνος του την απόφαση για επέμβαση στα Ζωνιανά και ενημέρωσε, ως όφειλε, την Κυβέρνηση μέσω του αρμοδίου Υπουργού, συνεργαζόμενος υποδειγματικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
• Οι εκλογές είναι πιθανόν να γίνουν τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, με τη σημερινή Κυβέρνηση να παγιδεύει την επόμενη και να ναρκοθετεί όλα τα πολιτικά πεδία …
• Η ΝΔ είναι παράταξη για τα δύσκολα και είναι έτοιμη να κυβερνήσει τη χώρα, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.
 

Best Of

Μητσοτάκης: Ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση...

Τσίπρας: Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση...

Βενιζέλος: Ποιός έχει στα χέρια του το πρωτότυπο του μέτρου της φιλοευρωπαϊκής και αντί – συριζικής συνέπειας;

Ευάγγελος Βενιζέλος     Ομιλία στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στις...

Τσαπανίδου: Η Δημοκρατία μας έχει υποστεί ένα επικίνδυνο ρήγμα

«Ζούμε μία αδιανόητη κατάσταση, η Δημοκρατία μας έχει υποστεί...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Ελλάδα παραμένει όμηρος των ακροδεξιών (όλων των κομμάτων)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Η νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, αυτή η μάστιγα....

Μ. Δεναξά: Οι χώρες που υποστηρίζουν τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ν. Μπογιόπουλος: Είναι… αθώοι. Δεν θα βρεις επάνω τους ούτε τόση δα μικροποσότητα… αξιοπρέπειας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Μητσοτάκης: Ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση...

Τσίπρας: Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Ελλάδα παραμένει όμηρος των ακροδεξιών (όλων των κομμάτων)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Η νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, αυτή η μάστιγα. Στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, στην επέτειο μνήμης του ιστορικής...

Μ. Δεναξά: Οι χώρες που υποστηρίζουν τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά επεσήμανε μια άβολη αλήθεια, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η έμπειρη...

Ν. Μπογιόπουλος: Είναι… αθώοι. Δεν θα βρεις επάνω τους ούτε τόση δα μικροποσότητα… αξιοπρέπειας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε με καυστικό τρόπο την επιχειρηματολογία που αρθρώθηκε στη Βουλή για...