• 2 Ιουνίου, 2020

Δημοσκόπηση: Στο +5,5% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


 
 
 
Πηγή: efsyn.gr
 
Στις 5,5 μονάδες καταγράφει την ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφ.Συν.», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19%, ενώ ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της Prorata, η οποία βέβαια πραγματοποιήθηκε με διαφορετική μεθοδολογία και μετρούσε ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κομμάτων, η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εντοπιζόταν στις 8 μονάδες.
Στην τρίτη θέση καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, η ναζιστική οργάνωση στο 6% και το ΚΚΕ στο 4,5%.
Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ενωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.
Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποδεικνύεται κομβική, καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, πιστεύοντας σε ποσοστό 74% ότι οι εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις. Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πολύ σημαντικά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ωστόσο καταγράφεται μια ισχυρή αμφιβολία για το κατά πόσο θα εφαρμοστούν.
 
 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...