• Οκτώβριος 22, 2019

Δεύτερες σκέψεις (και πάλι) από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ για την Προεδρία των ΗΠΑ


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Πριν από μερικές εβοδομάδες, το στενό επιτελείο του Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε περισσότερο σίγουρο από ποτέ, ότι ο μεγιστάνας των ΜΜΕ και πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Σήμερα, το ίδιο το… υποκείμενο της δράσης, εμφανίζεται να έχει δεύτερες σκέψεις, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να υπονομεύει ο ίδιος τις προοπτικές του.
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN και τον Fareed Zakaria, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ παραδέχτηκε ότι, τον ενδιαφέρει η προοπτική να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο το 2020, προκειμένου να οδηγήσει σε… έξωση τον Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη ωστόσο… το σκέφτεται.
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ περιμένει τα αποτελέσματα των Ενδιάμεσων Εκλογών του Νοεμβρίου για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να διαπιστώσει στην πράξη πώς διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί στις ΗΠΑ.
Και την ίδια στιγμή, να διαπιστώσει ποιοί από τους «βαρώνους» των Δημοκρατικών, δηλαδή, η Χίλαρι Κλίντον, ο Τζο Μπάιντεν και ο Άντριου Κουόμο, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν υποψηφιότητα.
Έτσι, θα ζυγίσει και ο ίδιος τις δικές του πιθανότητες.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...